Mesajul zilei

16/10/2024 - PENTRU A SLUJI DE MĂRTURIE

El a răspuns: „Trebuie să primeşti din mâna mea aceste şapte mieluşele, pentru ca să-mi slujească de mărturie că am săpat fântâna aceasta.”

El a răspuns: „Trebuie să primeşti din mâna

Tot ceea ce facem, bine sau rău, rămâne în memoria lui Dumnezeu pe vecie. Însă, de ne mărturisim păcatele, ne vor fi iertate și Domnul nu își va mai aduce aminte de ele. Cu omul obișnuit, acest lucru este greu să se întâmple, pentru că nici nu înțelege iertarea și nici nu o exercită. Dar ce să mai spui despre cei care au greșit când, fiind întrebați, au spus fără nicio jenă că nu au făcut nimic? Sărmanii de ei, nu vor avea scăpare de la osânda veşnică. Vai de viețile lor!

Omul nu știe cum să procedeze cu dorința de răzbunare și trebuie să încredințeze acest drept Domnului. Neavând frică de Dumnezeu, omul vrea deseori să simtă „gustul” răzbunării de a-l vedea pe răufăcător suferind, fără să știe că iertarea este infinit mai plăcută și mai răsplătitoare. Renunțarea la răzbunare este o atitudine nobilă, care va aduce cu siguranță bucurie și împlinire imensă. Prin urmare, dacă cineva își recunoaște greșeala și ți-o mărturisește, iartă-l pe acest om și îți vei vedea sufletul împlinit.

Avraam știa că cei răi sunt mincinoși, așa că i-a spus lui Abimelec să ia ceile șapte mielușele din mâna lui drept mărturie că el a fost cel care a săpat fântâna. Apoi, dacă ar fi revendicat-o, patriarhul ar fi împlinit condițiile de a face ceea ce este drept. Astăzi, aceasta înseamnă să nu folosești forța fizică, ci autoritatea Numelui lui Isus pentru a lega sau dezlega ceea ce este necesar pe Pământ, pentru că o astfel de lucrare se va face în Ceruri.

Când vorbești cu o autoritate civilă, ecleziastică sau militară, nu accepta ca aceasta să dicteze regulile, întrucât, într-o alianță, ca în orice afacere, părțile trebuie să îndeplinească condiții egale. Prin urmare, trebuie să stabilească regulile ce vor ghida acordul. Dacă renunți la ceea ce îți aparține, asigură-te că cealaltă parte știe de acest lucru și, de asemenea, confirmă-l în scris sau înregistrat într-un mesaj oral.

Suntem moștenitori ai binecuvântărilor date lui Avraam și, din acest motiv, atunci când avem nevoie de ele, le putem cere. Nu există instanță mai bună pentru a judeca cazul tău decât cea sfântă; la urma urmei, pe lângă faptul că te va declara învingător, Dumnezeu te va răsplăti conform Scripturilor. Cine renunță la un lucru din dragoste pentru Isus sau pentru Împărăția lui Dumnezeu, va primi de treizeci, șaizeci sau o sută de ori mai mult. Nu disprețui niciodată ceea ce va face Cel Preaînalt pentru cei care Îl ascultă.

Așadar, atunci când începi orice negociere, chiar dacă partea cealaltă pretinde că este un om mântuit și este în comuniune cu Dumnezeu, procedează astfel încât totul să nu contravină termenilor conveniți. O modalitate bună este folosirea de martori sau semnarea unui act la notar. Mulți se abat de la Adevăr și continuă să meargă la biserică cu înfățișarea unui sfânt și plin de evlavie, însă, în realitate, sunt ceea ce Biblia numește lupi răpitori. Stai departe de ei (Matei 7,15). Ai mereu grijă de tine!

Nu lăsa niciodată lăcomia, invidia și lipsa de iubire sau orice alt sentiment care nu vine de la Tatăl să-ți influențeze faptele. În caz contrar, vei fi vinovat de pierderea suferită de cealaltă parte. Când totul este făcut în Domnul, șansa de a greși este egală cu zero. Ca fiu al Luminii, nu lăsa ca duhul înșelăciunii să pună stăpânire pe inima ta, ci iubirea Celui Atotputernic.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!