Mesajul zilei

15/10/2024 - NU TE TEME SĂ BAGI VINĂ CELUI CE A GREȘIT

Dar Avraam a băgat vină lui Abimelec pentru o fântână de apă, pe care puseseră mâna cu sila robii lui Abimelec.

Geneza 21.25

Abimelec, regele filistenilor, era un om puternic. El s-a purtat cu șiretenie pentru a lua de la Avraam fântâna pe care a săpat-o cu ajutorul lui Dumnezeu pentru a găsi apă. Când l-a căutat pe patriarh să propună un acord de pace, văzând că Dumnezeu l-a binecuvântat în toate, a fost mustrat de slujitorul Domnului. De multe ori trebuie să fim mai fermi, dar mai înțelepți cu cei care încearcă să ne înșele.

Faptul că regele a avut această atitudine arată că se temea de ce i s-ar putea întâmpla dacă Avraam s-ar hotărî să se ridice împotriva lui. Evident, păstorii monarhului nu au folosit forța singuri pentru a lua acea fântână. Gândindu-se bine de ce slujitorii săi nu au reușit să dea de apă, în timp ce cei ai patriarhului au reușit, regele a simțit că va fi pierdut dacă Avraam decide să ia înapoi ceea ce era al lui.

Oricine umblă în comuniune cu Cel Preaînalt va fi mereu biruitor, atâta timp cât urmează călăuzirea de Sus. Vestea celor întâmplate în Egipt i-a făcut pe toți să se teamă de omul care era prieten cu Dumnezeu. După aceea, Avraam i-a alungat pe Agar și pe fiul ei, trimițându-i în pustie doar cu pâine și apă (Geneza 21:14). Mărturia ei că singurul motiv pentru care nu au murit în acel loc ostil a fost pentru că Domnul a auzit rugăciunea băiatului l-a făcut pe Abimelec să tremure în fața celui care avea binecuvântarea.

La fel, mulți vor veni la noi pentru a face vreo înțelegere sau cu propuneri indecente, dorind să profite de orice. Însă, de suntem căutați, trebuie să cerem înțelepciune pentru a avea un răspuns potrivit. La urma urmei, oricine are binecuvântarea și umblă cu Dumnezeu, ascultând de El, trebuie să arate că harul sfânt nu i-a fost dat degeaba. Cu siguranță, Cel Atotștiutor are un scop mult mai mare în a ne ridica în asftel de momente.

Abimelec trebuia să înțeleagă că nu era înaintea cuiva ca el și Avraam nu era un mincinos, ci era cu Dumnezeu. Dar tu, ce lecție vei da celor rătăciți despre mântuire și despre credința ta? De vei accepta propuneri nepotrivite, nu vei primi ajutor ceresc atunci când vei avea nevoie.

Fiecare slujitor al lui Dumnezeu trebuie să fugă de profitul imediat, pentru că asta îi va oferi diavolul. Cel rău simte ce se va întâmpla cu noi în slujirea Domnului și vine imediat cu ispite. El a făcut acest lucru cu Isus în pustie, după ce Învățătorul postise patruzeci de zile și patruzeci de nopți, cerându-I să poruncească ca pietrele să se facă pâini, dar a fost imediat mustrat (Matei 4,1-4). Mai apoi, Domnul a spus că face numai ceea ce a văzut pe Tatăl făcând.

Regele filistean dorea o înțelegere pentru ca el și urmașii săi să nu fie deranjați de Avraam. Patriarhul a făcut înțelegerea, dar după voia lui Dumnezeu. E bine să trăiești bine cu vecinii tăi, „stăpânii pământului”. Când avem nevoie de ceva, rugându-ne și crezând, ni se va răspunde de către cel care este puternic ce va face mai mult decât ne gândim sau ne imaginăm.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!