Mesajul zilei

12/10/2024 - LOCUL DE ÎNAINTE

În locul unde era altarul pe care-l făcuse mai înainte. Şi acolo, Avram a chemat Numele Domnului.

Geneza 13.4

Este bine să nu uiți de lucrările pe care le faci sub îndrumarea Domnului, deoarece acestea nu sunt doar pentru un moment anume. Când și-a așezat cortul, între Betel și Ai, patriarhul a avut în fața lui vederea celor două lumi: pe de o parte, cetatea împărătească a canaaniților, iar pe de alta, casa lui Dumnezeu. Atunci, a zidit acolo un altar Domnului și a chemat Numele Domnului. Când s-a întors din călătoria în Egipt, era bogat în vite, în argint și în aur, dar nu l-a uitat pe Cel Preaînalt.

După ce a intrat în țara care avea să aparțină urmașilor săi, Avraam a călătorit din sud la Betel. Numai Dumnezeu știa ce se întâmplă în inima lui, fiind pe pământul care va aparține copiilor săi și cât de mult s-a rugat să rămână de neclintit în credința lor – scăpând de ispitele care aveau să vină asupra lor – și să continue să creadă în Cel Atotputernic. Astfel, planul sfânt nu ar suferi niciun rău. Avraam știa că într-o zi el și poporul lui vor pleca, dar planul ceresc va continua.

Locul altarului era deosebit pentru el, căci acolo se alăturase Celui Preaînalt. Cu siguranță, la sosire, credința avea să-i fie reînnoită. Este important să nu te lași dus de timp și astfel să uiți ce ți-a spus Tatăl și lucrurile învățate înaintea Sa. Învățăturile pe care le primim de la El sunt prețioase și puternice pentru cei care se încred în promisiunile Lui. Află despre ele și bucură-te de ele!

Păstrează-ți în inimă altarul pe care l-ai ridicat lui Dumnezeu, promisiunile pe care le-ai primit de la El, cât și pe cele pe care I le-ai făcut tu Lui, căci toate acestea fac parte din legământul Său cu tine. Pe măsură ce intri în rugăciune, amintește Domnului de promisiunea Lui. De fapt, îți vei aminti de ceea ce ți-a spus El. În acest loc, cuvintele trebuie să-ți fie puține și urechile să-ți fie atente la Tatăl.

Fără îndoială, eroii biblici au știut să caute chipul Celui Preaînalt în modul în care au învățat. Astfel au primit puterea de a pune pe fugă chiar și armatele străine, pentru ca să devină învingători. Chiar dacă te afli în acest locu, trebuie să te duci la altar – poziția spirituală – pe care ai obținut-o în prezența lui Dumnezeu. După ce te-ai întors acolo unde te-a găsit Dumnezeu, te vei bucura din nou de ajutorul Lui.

Numai cei care sunt în legătură cu Cel Preaînalt sunt în stare să fie folosiți de El în cele mai diverse și minunate moduri. Când au nevoie de ajutor, se vor duce înaintea Tatălui, expunându-și nevoile și nu vor pleca cu mâinile goale. David obișnuia să se consulte cu Dumnezeu cu privire la modul în care ar trebui să înfrunte dușmanul. Cu îndrumarea Domnului, a intrat chiar în mijlocul unui batalion și a ieșit biruitor.

S-a schimbat oare Dumnezeu? Evident că nu. Astfel, nu putem inventa modalități de a fi în legătură cu El. Isus a spus că trebuie să cercetăm Scripturile, deoarece conțin viața veșnică și mărturisesc despre El, cât și despre noi. Oricine urmează instrucțiunile Cuvântului nu va fi niciodată lăsat de rușine. Asemenea lui Avraam, când ești în locul sfânt, cheamă Numele Domnului și vei avea reușită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!