Mesajul zilei

11/10/2024 - ÎNTR-UN LOC ALES

 De acolo a pornit spre munte, la răsărit de Betel, şi şi-a întins cortul având Betelul la apus şi Ai la răsărit. A zidit şi acolo un altar Domnului şi a chemat Numele Domnului.

Geneza 12.8

Am fost chemați să urmăm pe Isus, așa că nu trebuie să încetăm de a ține cont de atingerile date de El inimilor noastre. Suntem în trecere, așa că să nu facem niciodată ca unii oameni care refuză să iasă din țara în care s-au născut. Ori, este important să ascultăm de poruncile Duhului Sfânt! Procedând astfel, vom găsi cu siguranță binecuvântări care ne așteaptă. Crede și însușește-ți ce-ți aparține!

Du-te acolo unde te călăuzește Domnul. Când Îl ascultăm, ajungem unde dorește El; altfel, ne rătăcim și atunci nu există nicio modalitate de a-L avea cu noi. Ascultă de Dumnezeu, chiar dacă te costă disprețul cuiva. Asigură-te că Domnul este Cel care te îndeamnă, și nu mintea ta sau altcineva. Cel Preaînalt vorbește prin Cuvânt, iar dacă suntem în comuniune, inimile noastre se vor bucura.

Betelul a avut o mare influență asupra vieții lui Avraam și, mai târziu, asupra celei a lui Iacov, și a continuat să fie în viața celorlalți descendenți ai săi. Ceea ce face Dumnezeu astăzi te va ajuta, fără îndoială, pe tine și pe ai tăi, chiar și după ce nu vei mai fi. Nu putem alege locul unde ne va folosi Dumnezeu, și nici oamenii la care El ne trimite. Urmând sfatul sfânt, ai puterea pe care Tatăl ți-a dat-o deja; însă, dacă nu-l urmezi, vei umbla fără ajutorul ceresc.

Ajungând la Betel, Avraam și-a ridicat cortul, arătându-și disponibilitatea de a rămâne acolo până când va primi alte îndrumări. Mergi din toată inima și cu toată puterea oriunde te trimite Dumnezeu, pentru că acolo ai ceva bun de făcut. Patriarhul s-a stabilit între casa lui Dumnezeu (Betel) și Ai, cetatea canaaniților, o movilă de moloz. A fost oare o prorocire?

Avraam nu a fost chemat întâmplător, ci prin voința Celui Atotputernic, care s-a bazat pe răspunsul patriarhului la poruncile Sale, cu mult înainte să-i poruncească să meargă într-un loc ce îi va fi descoperit. Apoi, după obiceiul lui, a construit acolo un altar Domnului. Când aflăm ceva din Ceruri, trebuie să-l punem în practică, pentru că, fără îndoială, Cel Atotputernic nu ne-ar călăuzi în zadar. Este bine să nu încetezi niciodată a împlini porunca lui Dumnezeu.

Nu este suficient să zidești altarul și să slăvești pe Domnul în el, ci este necesar să-ți îndeplinești cu orice preț misiunea. După ce a ridicat altarul, Avraam l-a chemat pe Dumnezeu. Aceasta înseamnă că a făcut o alianță cu Cel Preaînalt, spunându-i că a primit noile revelații. În același mod, cere Tatălui resurse și putere pentru a duce la îndeplinire tot ceea ce El îți arată. Fii atent, stând de veghe și păzind poruncile de Sus.

Rezultatul ascultării și înțelepciunii lui Avraam s-a văzut în ceea ce i s-a întâmplat după acea hotărâre. El a fost ocrotit și a prosperat material și spiritual. Cu trei sute opt slujitori născuți în casa sa, patriarhul a învins patru regi biruitori. Aleluia!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!