Mesajul zilei

08/10/2024 - SĂ TE VESELEȘTI NEÎNCETAT

Fii sprijinul meu, ca să fiu scăpat şi să mă veselesc neîncetat de orânduirile Tale!

Psalmi 119.117

Orice ființă așteaptă de la Dumnezeu sprijin în timp util, dar omul preferă să ignore faptul că Domnul se angajează să-l ajute în lupta sa împotriva forțelor răului, care îl atacă pentru a fura, a ucide și a distruge. Dacă nu ai fost hrănit cu adevărat, strigă la Dumnezeu pentru adevărata Hrană, Cuvântul Său. Când El dă Pâinea din Ceruri, trebuie să o luăm, deoarece, când mâna Îi e deschisă, a venit vremea să ne umplem de lucruri bune. Nu lăsa pe Cel Preaînalt să-Și ascundă fața de tine, ca să nu te pierzi.

Biserica trebuie să se roage și să creadă că Domnul Își va trimite Duhul, astfel încât lucrarea Lui să fie reînnoită și să fie fundamentul de mântuire pentru toți cei pierduți și duși în rătăcire. Nu lăsa să fie luată suflarea Bisericii, ca nu cumva să murim și să ne întoarcem în țărână. Tot ceea ce era necesar pentru a izbăvi pe cei rătăciți a fost realizat. Când Dumnezeu Își trimite ungerea, sufletul Bisericii trece printr-o mare trezire. Aleluia!

Dacă Biserica va greși, se va întâmpla același lucru ca și la Ierusalim, capitala Împărăției lui Iuda, care a greșit și a fost avertizat de Isaia: Domnul, Dumnezeul oştirilor, va lua din Ierusalim şi din Iuda orice sprijin şi orice mijloc de trai, orice izvor de pâine şi orice izvor de apă (Isaia 3.1). În unele părți, acest lucru s-a întâmplat și, văzând atacul vrăjmașului, mulți nu își dau seama de iresponsabilitatea lor.

Păstorii au fost așezați în Biserică ca slujitori credincioși și smeriți, fiind numiți de Domnul peste casa Sa, pentru a o susține în vremea lor. Prin urmare, trebuie să trăiască înaintea Celui Preaînalt, rugându-se pentru turmă și folosindu-și autoritatea pentru a pune capăt problemelor care afectează membrii Trupului. În acest fel, slava casei din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi (Hagai 2, 9); cu toate acestea, dacă nu facem ceva, lucrarea lui Dumnezeu va suferi din toate punctele de vedere.

Fiind susținută în vremea sa, Biserica va fi mântuită, își va îndeplini misiunea și va face așa cum a spus Cel Preaînalt. După exemplul sărmanei văduve din vremea lui Isus, va arunca cineva, din sărăcia sa, tot ce i-a mai rămas în lucrarea lui Dumnezeu (Marcu 12,44)? Ori, în ceea ce privește pe Dumnezeu, Îi vom vedea măreția lucrând pentru noi; atunci, milioane de oameni vor fi mântuiți. Nu există bucurie mai mare decât aceasta! Tu ai credință?

Cel mai important lucru este să iubim pe Dumnezeu, pentru că atunci vom fi iubiți de El (Ioan 14:21). Ceea ce ne mișcă nu ar trebui să fie un interes comercial, ci Duhul Sfânt. Atunci bucuria Domnului, care este tăria noastră (Neemia 8:10), ne va umple inimile zi și noapte. Chiar și cea mai împietrită dintre inimi va mărturisi că în mijlocul nostru este ceva diferit și, cu siguranță este, deoarece, cum Tatăl ne păzește, nu ne lipsește nimic (Psalmi 23:1). Suntem plini de harul Său.

Rodul vine de la Domnul, așa încât spune că El este cel care îți dă cele mai bune grâne și te îmbracă cu cele mai bune haine. Astfel, vei fi foarte fericit. Fără un astfel de sprijin, nu te vei veseli de orânduielile lui Dumnezeu și, prin urmare, vei trăi din rău în mai rău. Dar, cu El, te vei bucura necontenit. Ce crezi tu și ce vei face?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!