Mesajul zilei

07/10/2024 - NU TE LĂSA DE RUȘINE

Sprijină-mă, după făgăduinţa Ta, ca să trăiesc, şi nu mă lăsa de ruşine în nădejdea mea!

Psalmi 119.116

Nu accepta să fii hrănit de pâinea făcută de om, căci numai ceea ce vine din Ceruri are puterea de a te hrăni spiritual. Mâncarea omului, de cele mai multe ori, este hrănitoare și bună pentru minte, dar astfel spiritul nu poate fi mai puternic pentru a înfrunta bătăliile vieții. Cei care sunt hrăniți cu Pâinea Raiului dobândesc înțelegere și putere în stare să-i elibereze de atacurile vrăjmașului.

Când a fost ispitit în pustie, Isus a refuzat sugestia diavolului de a porunci ca pietrele să se facă pâini. Hristos știa că, fără îndrumarea Tatălui, nu putea să facă decât pâinea care satură trupul, nu și duhul (Matei 4,3,4). Mai târziu, cu alte ocazii, Învățătorul a spus că a făcut doar ceea ce a văzut pe Tatăl făcând (Ioan 5:19). Când ești în legătură cu Cel Preaînalt și simți atingerea Lui, poți face ceva fără seamăn.

Ceea ce este creat cu ajutorul ceresc hrănește inima, iar apoi, de păzești Cuvântul lui Dumnezeu, câștigi putere pentru a birui orice atac infernal împotriva vieții tale. Prin urmare, citește Scripturile, meditând și crezând în ele. Apoi, pe măsură ce simți că credința te susține să împlinești planul Domnului, vei fi o adevărată unealtă sfântă care va face bine tuturor.

Te-ai născut din nou pentru a trăi, dar unii, din cauza lipsei de înțelepciune și de cunoaștere înaintea Celui Preaînalt și a tuturor lucrurilor, duc o viață deplorabilă. Făcând asta, aduc o mărturie teribilă despre ceea ce înseamnă să fii un copil al lui Dumnezeu. Ori, lumea așteaptă apariția adevăraților slujitori ai Domnului, care vor începe să „clatine întreaga planetă”, cu lucrările minunate și miraculoase ale singurului Dumnezeu. Aleluia!

Dacă nu trăiești, vei fi făcut de rușine în nădejdea ta. Fără manifestarea lui Dumnezeu în viața ta de zi cu zi, vei vorbi doar despre binecuvântările altor oameni, dar Domnul vrea să te binecuvânteze și pe tine. Include-te în marile lucrări pregătite de Dumnezeu. În Hristos, urmând sfaturile cerești, călătoria îți va fi atât de frumoasă încât va face pe mulți să-L laude pe Dumnezeu.

Nădejdea ta nu poate slăbi, pentru că este tot ceea ce Dumnezeu ar putea pune în inima ta pentru ca să strigi la El după putere. Trăind în Hristos, ajuți mulți oameni să scape de probleme, să se vindece de boli și să împlinească vorbele lui Isus, care spun: Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu (Ioan 14:12). Ia în stăpânire ceea ce îți aparține, căci ai fost luminat de Adevăr în acest scop. Dumnezeu îți dă puterea de a învinge.

Dacă urmezi pe Cel Atotputernic, nu vei fi lăsat niciodată de rușine. Nădejdea îți va fi împlinită așa cum ți-a fost dată. Fii suficient de puternic pentru a nu duce o viață de nimic și pentru a fi binecuvântarea pe care Tatăl vrea să fii. Totul ți-a fost pregătit și dat în ziua în care ai avut credință să primești pe Isus Mântuitorul tău. Ești pe calea cea bună! Ești biruitor!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!