Mesajul zilei

06/10/2024 - DEPĂRTEAZĂ-TE DE CEI RĂI

Depărtaţi-vă de mine, răilor, ca să păzesc poruncile Dumnezeului meu!

Psalmi 119.115

Psalmistul a aflat cât de mult dăunează compania proastă unui slujitor al lui Dumnezeu și, prin urmare, a hotărât să nu aibă lângă el pe nimeni care să-l ducă pe calea rea. Fiecare om cu un scop bun în viață ar trebui să adopte această atitudine. Totuși, slujitorii Domnului nu ar trebui să rupă prietenia cu cei răi, altfel, cum ar putea fi convinși să înceteze de a păcătui și să se convertească?

Când cineva trăiește în păcat, se predă complet diavolului. De fapt, oricine este pasibil de greșeală, dar cei care aparțin lui Dumnezeu caută de îndată pocăința și încetează să facă lucrurile condamnate de Cuvânt. Secretul este să stai departe de astfel de oameni și, dacă te caută, cere înțelepciune pentru a vorbi conform Scripturilor. Dacă unii sunt buni, vor căuta să se împace cu Domnul și să schimbe felul în care trăiesc.

Sunt unii care nu vor să părăsească calea rea ​​și să facă binele. De cele mai multe ori, aceștia își asumă acest tip de viață din cauza demonilor ce le stăpânesc inima și, prin urmare, nici nu-și dau seama că atitudinile lor sunt păcătoase. Cu toate acestea, cu înțelepciune, suntem folosiți de Cel Atotputernic pentru a distruge răul ​​din aceste vieți. Apoi, eliberați de demoni, se vor pocăi și vor fi cu adevărat liberi.

Omul nu are cum rezista invitației lui Isus, căci cel ce este obișnuit să facă o astfel de lucrare este plin de Duhul Sfânt și de înțelepciune. Așadar, cel mai important lucru este să primești botezul în Duhul și să ceri înțelegere. Când Filip a pogorât în ​​Samaria, a avut mare succes în acea cetate datorită ungerii care se afla asupra lui. Însă, în același timp, Filip știa că este necesar să slăvească doar pe Hristos și, prin urmare, trebuia să creadă pentru ca puterea sfântă să-l folosească.

Motivul pentru a nu fi în părtășie cu cei care fac răul este că, dacă ne luăm după sfaturile lor și facem ceea ce fac ei, nu vom putea păzi poruncile lui Dumnezeu. Ori, astfel de precepte nu sunt doar interdicții și porunci pentru a fi respectate, ci au și o latură bună. Împlinindu-le, nu numai că vom fi răsplătiți, ci vom avea și înțelepciunea necesară pentru viața de zi cu zi.

Cei care pot îndeplini poruncile Domnului învață și devin înțelepți. Astfel, știu cum să acționeze atunci când se confruntă cu un atac al vrăjmașului. De fapt, creștinul nu este învingător numai pentru că nu știe să facă față amenințărilor iadului. Odată ce devenim înțelepți, este ușor să aducem mărturie despre Isus și despre marea mântuire pe care El a realizat-o în numele nostru.

Alege viața ascultând de Dumnezeu; astfel, nu te vei poticni niciodată. Diavolul nu poate opri calea celor care au Duhul Sfânt și călăuzirea sfântă în toate lucrurile. Păzește poruncile Celui Preaînalt, căutând să le cunoști. Fără îndoială, vei fi cineva foarte special pentru Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!