Mesajul zilei

05/10/2024 - AU LĂSAT TOTUL PENTRU A AVEA CE E MAI BUN

Ei au scos corăbiile la mal, au lăsat totul şi au mers după El.

Luca 5.11

Chiar dacă este Dumnezeu, Domnul îi dă omului posibilitatea de a-L ajuta în îndeplinirea lucrării Sale. O simplă cerere venită de la Tatăl, dacă este auzită, îți va face răsplata destul de semnificativă. Așa că, atunci când simți atingerea sfântă de a ajuta pe cineva în nevoi, nu te gândi de două ori, ci întinde-ți imediat mâna. Aceasta ar putea fi cea mai mare oportunitate a ta de a fi folosit de Cel Atotputernic pentru a realiza cea mai bună faptă și de a fi răsplătit pentru aceasta. Crede și slujește-L!

Atingerile lui Dumnezeu au întotdeauna ca rezultat beneficii la care omul nu nădăjduiește niciodată. Doar și un pahar cu apă rece pe care îl dai cuiva care are nevoie să se liniștească îți va oferi șansa de a fi răsplătit de Cel care are toată puterea și capacitatea de a te ajuta. Nu disprețui niciodată călăuzirea Celui Atotputernic, pentru că El te va promova cu siguranță înaintea oamenilor. Vezi că, într-o clipită, după ce a fost uimit, Petru a primit o misiune.

Cea mai importantă lucrare pe care o poate face omul este să învețe Cuvântul celor care nu deosebesc binele de rău. Acest lucru atinge foarte mult inima Tatălui și Îl face să răsplătească pe cei care I-au fost ascultători. Fii atente la cuvintele Domnului, la ce îți propune El și la ce îți va da El după ce L-ai auzit. Cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns în Împărăția lui Dumnezeu? Nu asta i-a spus Mardoheu Esterei (Estera 4:14)?

Lasă pe Cel Preaînalt să-ți folosească barca. Când vei termina lucrarea pe care El vrea să o facă, tu și ceilalți veți fi surprinși de răsplata Sa. Ori, pe lângă faptul că este Atotputernic, Domnul este bun. De aceea oricine se încrede în El cu darurile și abilitățile sale nu va fi decepționat nici în viață, nici după moarte. Cu siguranță, nu există nimic mai răsplătitor decât să răspunzi la revelațiile Domnului; cu toate acestea, unii nu Îi răspund.

Nu înceta niciodată să urmați poruncile lui Dumnezeu. Călăuzindu-te, El a trecut deja înaintea ca să lucreze pentru tine. Astfel, deschide-ți mereu urechile la citirea Bibliei, la propovăduire, la rugăciune sau cugetare. Fără îndoială, Domnul te va face să înțelegi ce a plănuit El să faci pentru a fi binecuvântat. Isus a spus că este mai ferice să dai, să-I împlinești cererile, decât să primești (Faptele Apostolilor 20:35). Răsplata va fi întotdeauna mai mare decât crezi.

A lucra potrivit Cuvântului este infinit mai bine decât a acționa așa cum pare a fi bine și productiv. Lasă-ți deoparte experiența și înzestrarea, și fă ceea ce-ți cere Cel Atotputernic, chiar dacă este ceva nou. După cum am văzut, când ne poruncește să facem un lucru, Cel Atotputernic ne ajută să-l înfăptuim și, de asemenea, ne sprijină la strângerea recoltei minunate, rod al ascultării noastre față de El. Dumnezeu este alături de toți cei care răspund la îndrumările Sale cu bucurie. Vei asculta tu de Cel Preaînalt?

Nu fi egoist: tovarășii și concurenții tăi au dreptul să se bucure de abundența adusă de Hristos. Fără îndoială, a lăsa totul pentru a-L urma este întotdeauna cea mai înțeleaptă atitudine și sunt mult mai multe suflete de mântuit decât pot cuprinde bisericile. Prin urmare, dacă recolta în adunarea ta a fost mare, cheamă și alte biserici să participe la această binecuvântare. Privește Împărăția și gândește-te la Împărăție; atunci îți vei da seama cât de bine și de răsplătitor este să slujești Domnului.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!