Mesajul zilei

04/10/2024 - EI NU PUTEAU DA GREȘ

Apoi a zis ucenicilor Săi: „Unde vă este credinţa?” Plini de spaimă şi de mirare, ei au zis unii către alţii: „Cine este acesta de porunceşte chiar şi vânturilor şi apei şi-L ascultă?”

Luca 8.25

Copiii lui Dumnezeu sunt călăuziți de Duhul Sfânt, așa că niciunul dintre ei nu are dreptul de a da greș, pentru că, atunci când Domnul le le spune un lucru, El a și mers înaintea lor pentru a-l face să se realizeze. Porunca sfântă ca noi să facem ceva este ca un semn că totul este pregătit, trebuind doar să ne facem partea: să avem credință. Cine se uită înapoi și își mărturisește înfrângerea în îndeplinirea misiunii ce i-a fost încredințate îl supără mult pe Domnul.

În acea zi, ucenicii au irosit ocazia de a păzi poruncile Învățătorului și, astfel, să învingă furtuna care i-a lovit pe mare. De fapt, ei s-au simțit capabili să treacă prin furtună fără ajutorul lui Isus. Însă, ceea ce s-a întâmplat în continuare a dovedit faptul că nu erau bine pregătiți pentru asta. Ideea este că nimeni nu este pregătit să facă față greutăților vieții dacă nu are ajutorul Fiului lui Dumnezeu.

Greșeala lor a fost să nu mențină comuniunea cu Mântuitorul. Dacă ar fi fost în legătură cu El, ar fi avut curajul să interzică vântului să sufle și valurilor să se umfle peste normal. Cum nu au fost interesați să învețe de la Învățător, El a adormit. De câte ori nu ni s-a întâmplat asta și nouă și altor oameni pentru că nu am simțit nevoia de a fi cu Cel Atotputernic și cu cuvintele Lui. Când veți avea această înțelegere, tot ceea ce veți determina vi se va face.

Vezi dacă Domnul este distant față de tine. Lipsa de a citi Biblia, de a merge la biserică și de a nu fi atent la ceea ce este propovăduit, de a te ruga și medita la ceea ce ai învățat te poate duce într-o situație atât de supărătoare, încât nu vei avea puterea de a rezista diavolului. Dușmanul așteaptă doar ca neatenția ta să-ți aducă o mare suferință. Poate ți s-a întâmplat asta. Secretul este însă să mergi înaintea lui Dumnezeu, să-I ceri îndurare și să crezi în revelațiile Sale.

Când Isus S-a trezit să răspundă la cererea ucenicilor, a mustrat vânturile și valurile și totul s-a liniștit. Însă, imediat după aceea, Învățătorul i-a mustrat pe ucenici că nu au încă credința necesară. Când auzi porunca lui Dumnezeu de a face ceva, primești credință să acționezi în Numele lui Isus și să faci aceleași lucrări pe care El le-a făcut. Prin urmare, nu disprețui niciodată ceea ce îți spune Domnul; astfel, nimic nu va opri planul sfânt și nimic rău nu ți se va întâmpla.

Modul de a dobândi credință este să asculți cuvintele lui Dumnezeu. Credința nu vine din memorarea versetelor sau din recitarea lor ca și cum ar fi vorbe în vânt. Când crezi ceea ce ți se spune de Cel Atotputernic și acționezi cu autoritatea revelată în Cuvânt, ai puterea de a anula lucrările lui Satana. Această modalitate ne stă la dispoziție pentru a putea construi un turn până la finalizarea lui (Luca 14:28-32). Prin urmare, adu bucurie Domnului împlinind poruncile Sale și nici un rău nu ți se va întâmpla.

Cel neprihănit trăiește prin credință, dar dacă refuză să împlinească poruncile Celui Preaînalt, nu-i va fi pe plac Tatălui (Evrei 10:38). Examinează-te și vezi dacă ai fost pe placul lui Dumnezeu făcând așa cum ți-a poruncit El. Dovada că ai îndeplinit poruncile Lui sunt succesele în faptele tale de credință. Dacă există înfrângere în viața ta, cu siguranță nu ai fost un slujitor conform așteptărilor Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!