Mesajul zilei

02/10/2024 - IA AMINTE LA CEEA CE ÎȚI SPUNE DUMNEZEU!

Să ştiţi că, dacă ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să-i spargă casa.

Matei 24.43

Unul dintre lucrurile importante pe care le putem face citind Evanghelia este să luăm în considerare tot ceea ce Domnul ne face să înțelegem. Până la urmă, dacă ar fi ceva neînsemnat și fără nici o urgență, El ne-ar lăsa să-l descoperim singuri. Cei care nu dau atenție la ceea ce li se arată, împiedică pe Dumnezeu să-i avertizeze despre alte lucruri, deoarece El nu va lăsa să fie din nou disprețuit. De ce să ignori pe Cel care Își împlinește făgăduințele în viața tuturor celor care cred?

Respectând poruncile Celui Atotputernic, începi să înțelegi mai clar lucrurile necesare pentru ca puterea sfântă să lucreze pentru tine. Lipsa de înțelegere îi face chiar și pe cei mai credincioși în Dumnezeu să cadă victime puterii malefice și, prin urmare, oricât s-ar strădui, nu pot obține mântuirea dorită. Astfel, știind ce trebuie făcut și punând în practică, alungi toată lucrarea diavolului din viața ta.

Trebuie să ne comportăm ca un tată, căruia îi pasă de siguranța familiei sale. Nu pleca urechea dușmanului, pentru că dacă nu ai grijă de această unealtă prețioasă a revelației, vei fi confuz. Odată în necaz, vei descoperi că cel rău este mai dăunător și mai periculos decât se spune. Fii atent la ceea ce îți spune Dumnezeu, roagă-te, crezând că lucrarea a fost făcută, și tu și familia ta veți fi binecuvântați. Amin!

Hoțul menționat de Isus este diavolul căruia îi place să lucreze noaptea, când lumina sfântă nu pătrunde. Toată lumea trebuie să stea de veghe, pentru că dacă lumina Domnului nu strălucește în viața omului, cel rău va veni cu siguranță. Cum nu știm la ce oră va sosi, trebuie să veghem mereu. Aceasta înseamnă că nu va avea succes în încercările sale; la urma urmei, oricine are încredere în Dumnezeu este ca omul care își închide bine casa, cu toate măsurile de precauție.

Cine stă de veghe nu lasă să i se spargă casa. A veghea înseamnă a crede în ceea ce îți spune Cuvântul și a-ți însuși acel lucru, încrezător că Dumnezeu nu va da greș. La primul semn al vrăjmașului, mustră-l cu tărie și neînduplecat, considerând că autoritatea ta în Hristos îți dă putere să-l legi și să dezlegi ceea ce a făcut, pentru a-l avea în mână. Izbăviți de Isus, nu vom cădea niciodată pradă Satanei, decât dacă nu credem în Scripturi.

Să nu-ți fie teamă să te împotrivești celui rău, căci a fost învins și aruncat la picioarele tale pentru a fi zdrobit când vrea Dumnezeu. Autoritatea lui Hristos ce ți-a fost dată este infinit mai mare decât puterea diavolului de a asupri oamenii. Nu da înapoi diavolului puterea care i-a fost luată, ci, fiind ferm în ceea ce te îndrumă Tatăl ceresc, ridică-te să învingi asuprirea. Toți cei mântuiți au fost făcuți mai mult decât biruitori asupra faptelor și dorințelor răului.

Așa cum a făcut Maria, care a verificat tot ce a auzit despre Isus, nu arunca nimic din ceea ce Duhul Sfânt te face să înțelegi în Cuvânt. Dimpotrivă, verifică, în inima ta, dacă acel lucru este potrivit Scripturilor. Nu permite diavolului să intre în casa ta și nici să-i asuprească pe ai tăi. Consideră ceea ce ți se descoperă ca fiind al tău, căci asta este plăcut Domnului. Cine crede are rezolvare!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!