Mesajul zilei

20/08/2024 - CUVÂNTUL ADEVĂRULUI

Pe Mine Însumi Mă jur, adevărul iese din gura Mea şi Cuvântul Meu nu va fi luat înapoi: orice genunchi se va pleca înaintea Mea şi orice limbă va jura pe Mine.

Isaia 45.23

Creatorul tuturor lucrurilor, pe lângă faptul că este fantastic, minunat și puternic, este Tatăl nostru. Dumnezeu nu Și-a cruțat capacitatea, priceperea și puterea când a întrupat o ființă care era după chipul și asemănarea Sa (Geneza 1.26). Pentru a realiza acest lucru, ne-a făcut exact așa cum a plănuit. El Și-a dezvăluit chipul când a terminat creația noastră, văzând că ceea ce a făcut este bine (Geneza 1:31). Apoi, cu o bucurie enormă, s-a considerat mulțumit și împlinit. Totuși, din nefericire, păcatul a venit și ne-a îndepărtat de El.

Domnul a fost cuprins de tristețe când ne-a văzut despărțiți de El, căzând în mâinile vrăjmașului. Această despărțire s-a întâmplat din cauza fructului din care Adam și Eva au mâncat, deși au fost avertizați că, dacă vor gusta din el, vor muri (Geneza 2.16,17; 3.2,3). Atunci, Domnul a creat planul mântuirii și S-a jurat pe El Însuși că ne va mântui. Prin urmare, studiază și roagă-te ca să ți se descopere ceea ce ești pentru El. Fără îndoială, lucrarea a fost desăvârșită.

Cuvântul adevărului este una dintre cele mai importante afirmații din Noul Testament. Pentru că a venit din gura lui Dumnezeu, avem autoritatea de a mustra orice nelegiuire și de a mântui pe cei decăzuți. Orice nelegiuire va fi judecată la întoarcerea lui Hristos, căci cuvântul adevărului nu se va schimba. El a fost trimis la cei care sunt atacați de vrăjmaș. Slavă lui Dumnezeu!

Apostolia dreptății sfinte este în funcțiune. Oricine este născut din nou devine neprihănirea Celui Atotputernic în Isus. Cel mântuit care se roagă și este călăuzit de Duhul Sfânt poate pune capăt oricărui rău uneltit împotriva poporului lui Dumnezeu. Mai mult, are puterea de a determina împlinirea a tot ceea ce Biblia spune că îi aparține ca membru în Trupul lui Hristos.

Cuvântul adevărului este în Domnul, cât și planul mântuirii și promisiunile. Dacă vreun „luminat” susține că toate acestea nu sunt menite pentru ca creștinul să-și asume drepturile ce-i revin în Domnul, pe lângă faptul că a nesocotit Scripturile, va fi răspunzător de pierderea pe care o vor suferi cei mântuiți pentru că nu și-au exercitat dreptul de a pune capăt suferinței, de a scoate demonii și de a izbăvi pe cei ținuți în păcat.

Demonii se închină în fața măreției Numelui Domnului, la fel cum mulți oameni se pleacă înaintea Sa. Cu toate acestea, cei necredincioși continuă să nesocotească onoarea și sfințenia lui Dumnezeu. Dar, când Isus Se va întoarce pentru a pune capăt păcatului și lucrărilor diavolului, până și acești oameni, care astăzi nesocotesc pe Domnul, vor afla că vremea neascultării a luat sfârșit și-și vor pleca genunchii. Va fi, însă, prea târziu.

Orice limbă va mărturisi că Isus este Domnul. Cei necredincioși vor înțelege că au vorbit împotriva Adevărului, căci capacitatea pe care Dumnezeu a dat-o omului de a se exprima nu va fi luată. În loc să-și folosească darul pentru bine, l-au dat vrăjmașului pentru ca să necinstească pe Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!