Mesajul zilei

18/08/2024 - REVELAT DE DUHUL SFÂNT

 Duhul Sfânt îl înştiinţase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului.

Luca 2.26

Chiar dacă este un lucru pentru care nu vezi nici cea mai mică posibilitate de împlinire, dacă Duhul lui Dumnezeu este la mijloc, crede în realizarea lui. Cunoașterea Celui Preaînalt este completă, așa că revelația Lui către tine trebuie să fie primită ca adevărul cel mai deplin. Până astăzi, nu a existat și nici nu va exista o greșeală în prorocirile Celui Atotputernic.

Nu trebuie să irosești niciuna dintre promisiunile biblice care îți aparțin. Astfel, când le ceri, fă-o cu credință și apoi mulțumește Domnului ca și cum le-ai primit deja. După cum este scris, chiar dacă Cerul și Pământul vor trece, cuvintele Domnului nu vor trece și se vor împlini deplin (Matei 24:35). Faptul este că totul este dezvăluit și deschis ochilor Celui cu care avem de-a face, Mântuitorului nostru iubit.

Tipul de viață al unui mântuit arată în ceea ce crede el. Dacă trăiește prost, nu crede așa cum învață Scripturile. Nu există nicio posibilitate ca Cel Atotputernic să nu-Și îndeplinească promisiunea, pentru că Ea face parte din însăși ființa Lui. Cel Preaînalt veghează asupra Cuvântului Său pentru a-l împlini (Ieremia 1:12); deci, până când va deveni realitate, El va urma calea parcursă de el. Aleluia!

Plecarea israeliților din Egipt dovedește că imposibilul este posibil. Aceștia se aflau într-o situație foarte grea. De fiecare parte, erau munți care îi împiedicau să fugă de Faraon și de armata lui. Din spate, împăratul Egiptului venea pentru a-i distruge pe fiii lui Iacov. În față, se afla Marea Roșie cu o adâncime de sute de metri. Cu toate acestea, întru slava lui Dumnezeu, imposibilul s-a întâmplat: Faraonul și soldații săi au pierit.

Cum a fost oare posibil ca Șadrac, Meșac și Abednego să scape de moarte fiind aruncați în cuptorul de foc, încălzit de șapte ori mai mult decât de obicei? Glasul care ținea departe flăcările focului nu le-a lăsat să ajungă nici măcar la un fir de păr al slujitorilor Celui Preaînalt. Ține-te de acea voce și nu-i da drumul, pentru că are puterea de a face ceea ce promite. Credința acelor trei tineri a garantat că Dumnezeul cel veșnic îi va păzi.

La fel, Daniel nu a disperat când a aflat că va fi aruncat în groapa leului. Fără îndoială, a simțit în inima lui că ar trebui să-L slujească pe Dumnezeu în loc să-i fie frică și să se lepede de El. Așadar, era ca și cum vedea invizibilul, auzea ceea ce nu poate fi auzit, crezând în Dumnezeu, care este singurul Adevăr. Acest proroc a petrecut ore întregi printre leii flămânzi, dar nici măcar un deget nu i-a fost smuls de fiare.

Însușește-ți tot ceea ce îți este revelat de Duhul lui Dumnezeu în Scripturi, căci Domnul îl va împlini. Tot ceea ce Domnul te va face să cunoști este parte din moștenirea ta în Hristos, așa că nu nesocoti nici măcar una dintre poruncile Sale. Ești ales în Ceruri ca moștenitor a tot ceea ce are Isus; de aceea, folosește moștenirea ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!