Mesajul zilei

17/08/2024 - UN OM NUMIT SIMEON

Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel, şi Duhul Sfânt era peste el.

Luca 2.25

Sunt mai multe lucruri minunate pentru noi, iar unul dintre ele este de a fi socotit de Domnul neprihănit și cu frica de El. Oricine este considerat așa este plin de Duhul Sfânt. Cu siguranță, atunci când suntem botezați în Duhul, primim toată puterea de a ne îndeplini misiunea dată de Domnul. Diavolul poate învinge doar pe cel care nu crede în ceea ce Dumnezeu spune că poate face. Trebuie să înțelegi că îndeplinirea planului sfânt este o mare responsabilitate a ta.

Cei neprihăniți nu lasă vrăjmașului nicio breșă, pentru că neprihănirea este ca un scut, ce nu lasă pe cel rău să le intre în viață. Ei sunt întotdeauna apărați de Păzitorul Israelului și al Bisericii. Ar fi bine ca toate bisericile să fie pline de astfel de oameni, pentru că, după cum am văzut, atunci când înțeleg și respectă voia Domnului, nu sunt atinși de diavol și folosesc puterea sfântă în folosul lor și al celor mântuiți. Fii cu adevărat neprihănit!

Cei care respectă pe Cel Preaînalt sunt importanți pentru cei nemântuiți, care, astfel, pot deveni interesați de Evanghelie. Mărturia ta este mai importantă, oamenii putând vedea felul în care trăiești, decât atunci când îți aud cuvintele. A fi în contact cu un neprihănit face pe om să-și dorească să fie ca el, deoarece modul lui de a se purta, de a se îmbrăca și de a conviețui este foarte apreciat chiar și de cei rătăciți.

Mângâierea lui Israel a fost realizată, dar mulți încă nu înțeleg ce s-a făcut pentru pacea umanității, motiv pentru care se lasă înșelați de diferitele doctrine care nu pot face nimic. Este necesar să trăim lucrarea înfăptuită pe Calvar și atunci vrăjmașul nu ne va ataca. Când îți cunoști autoritatea în Hristos, nu te vei supune niciodată diavolului și vei fi cu adevărat un învingător.

Mângâierea Bisericii presupune izbăvirea slujitorilor Celui Preaînalt de lucrările lui Satana. Pentru a nu fi folosit de diavol, cel mântuit ar trebui să ia drept exemplu pe bătrânul Simeon, care a respectat ceea ce a simțit de la Domnul, crezând în făgăduință. Simeon știa că Dumnezeu va trimite pe Fiul Său pentru mântuirea poporului Său și, multă vreme, a așteptat ziua acestei împliniri. După ce a simțit atingerea sfântă, a mărturisit că este mulțumit și gata să meargă în Ceruri.

Cine are Duhul Sfânt deține întotdeauna un cuvânt precum sarea în bucare și, astfel, este binevenit oriunde. Cei neprihăniți găsesc soluții la cele mai diverse probleme, datorită faptului că trăiesc înaintea Celui Preaînalt. Caută, așadar, să practici neprihănirea lui Dumnezeu și vei merge peste tot în lume făcând binele și vindecând pe cei asupriți. Domnul este cu cel neprihănit, care este ca sarea în bucate, dând gust vieții omului.

Dumnezeu dorește să-Și umple poporul cu Duhul Sfânt, astfel încât să poată fi cu adevărat martor al lui Isus, săvârșind aceleași lucrări pe care le-a făcut El. Cu această înțelegere, te vei putea umple de Duhul lui Dumnezeu și vei putea fi binecuvântarea pregătită de El în această lume a suferinței.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!