Mesajul zilei

16/08/2024 - ÎNFĂȚIȘAREA DIN CERURI

Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoşat foarte tare.

Luca 2.9

Mai multe evenimente speciale și ieșite din comun au însoțit venirea Mântuitorului pe lume, dar doar câteva ne-au fost descoperite. Chiar și fără a cunoaște detaliile planului lui Dumnezeu de a ne strămuta în Împărăția veșnică a lui Isus, a fost vorba de o lucrare mare, cu multe fapte care ar fi putut fi îndeplinite doar de Cel ce este complet și desăvârșit. Fără îndoială, Tatăl așteaptă mult mai mult de la noi decât lucrurile pe care le-am făcut pentru El.

Lucrările Celui Preaînalt sunt nenumărate și au un anumit scop. Luminarea sufletului pentru a participa la ele, înțelegerea care ți-a fost dată pentru a te duce la mântuire și întărirea credinței sunt alcătuite din fapte realizate de Domnul într-un mod miraculos. Nu nesocoti ceea ce are El pentru viața ta, pentru că este mult mai mare decât ai putea înțelege, cerceta sau vedea.

În acea noapte, un înger al lui Dumnezeu s-a arătat păstorilor de pe câmp, cu vestea cea mai importantă din toate timpurile. De câte ori nu a lucrat Cel Atotputernic pentru binele tău într-un mod minunat, și tu nici nu ți-ai dat seama că ai fost scutit de mari suferințe sau de vreun accident? Fără îndoială, dacă nu ar fi fost mâna Domnului care să te ocrotească, nici nu ai fi citit acest articol acum. Planul lui pentru tine este mult mai mare decât ceea ce ți s-a spus.

Grupul de ciobani din Betleem a fost învăluit de slava Celui Preaînalt și, desigur, s-a simțit foarte bine. În astfel de momente, unii se lasă învățați de Dumnezeu și, făcând asta, se bucură de tot ce este mai bun din El. Alții, însă, dau înapoi în greșeală și necredință și întâmpină greutăți în a înțelege lucrurile duhovnicești. Ori, Domnul te binecuvântează după felul în care asculți Cuvântul; de aceea, fii mereu deschis pentru ca Scriptura să ți se descopere.

Unii oameni rezistă chemării lui Dumnezeu, în ciuda convingerii că au fost vizitați de El. Motivele pentru a se purta astfel sunt multe și, în anumite cazuri, sunt poftele greșite și relele care le-au stăpânit inimile și, din rău în mai rău, se îndreaptă spre distrugere veșnică. Cu toate acestea, alții sunt înțelepți și salută faptele de dragoste ale Domnului și, ca urmare, merg din bine în mai bine. Trebuie să înțelegi că este necesar să-ți analizezi purtarea față de Creator.

Poți să deosebești dacă un lucru vine de la Dumnezeu sau de la diavol prin ceea ce te înconjoară. Păstorilor li s-a arătat o strălucire și atunci inimile li s-au bucurat și au văzut slava sfântă. Cu toate acestea, dacă s-ar fi lăsat stăpâniți de frică sau tristețe, nu ar fi participat la un astfel de moment. Ai grijă să nu primești ce vine de la cel rău sau să spui că așa trebuie să fie. Oricine disprețuiește revelația din Ceruri va avea de suferit mult.

Ciobanii au simțit multă bucurie, dar au avut și o mare teamă – respect. Fiecare vizită cerească te va face să respecți mai mult pe Domnul și să-ți schimbi felul în care trăiești. Dacă o experiență spirituală nu te face să iubești mai mult pe Isus și să-ți schimbe viața în bine, atunci ar trebui să o respingi. Dumnezeu are numai lucruri bune de făcut pentru tine; de aceea, încearcă să-L iubești și mai mult.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!