Mesajul zilei

15/08/2024 - AU VĂZUT CEL MAI MARE SPECTACOL DIN LUME

În ţinutul acela, erau nişte păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.

Luca 2.8

Dacă unul dintre acei păstori care au asistat la cel mai mare spectacol din lume ar fi rămas acasă sau ar fi participat la vreo întâlnire, ar fi ratat minunata sărbătoare organizată de puterea lui Dumnezeu. A fost nașterea lui Mesia în mijlocul nostru, care a fost însoțită de o mare sărbătoare. Motivul unei astfel de sărbători a fost că în curând capul diavolului avea să fie zdrobit, iar omul putea fi eliberat de asuprirea care a început cu păcatul din Eden.

Orice om care se dedică oricărei religii, după un timp, se simte frustrat pentru că nu înțelege motivele care au cauzat eșecul binecuvântărilor lui Dumnezeu în viața sa. La rândul lor, conducătorii diferitelor religii știu că practicile lor nu sunt capabile să elibereze oamenii. Necunoscând Scripturile sau puterea lui Dumnezeu, aceștia ascund Adevărul, mint sau încetează îndeplinirea angajamentelor ritualice care nu rezolvă nimic.

Adevărații păstori de suflete au primit cea mai mare și mai importantă misiune dintre toate acele misiuni care sunt îndeplinite de practicanții oricărei religii: să aibă grijă de fericirea veșnică a oamenilor. Ei trebuie să se străduiască să se consacre în rugăciune Cuvântului, căci, altfel, nu vor avea succes și, într-o bună zi, mai devreme sau mai târziu, vor fi chemați să dea socoteală înaintea lui Dumnezeu.

Nesocotirea misiunii de a se îngriji de oile bunului Păstor este una dintre cele mai mari greșeli făcute de aleșii Domnului. Ei nu pot nesocoti aceste vieți prețioase, care aparțin lui Isus, ci să le păstorească, așa cum i-a cerut Învățătorul lui Petru (Ioan 21:17). Responsabilitatea slujitorului Cuvântului și a păstorului turmei sfinte este mare. Această misiune nu poate fi cerută de nici un om care să nu aibă dragostea necesară pentru a o îndeplini.

Mulți răufăcători bântuie, în special dintre cei ce fac parte din casa Domnului. Ori, lucrarea desfășurată de Dumnezeu, pentru a călăuzi pe om la Fiul Său și a-l face să înțeleagă planul mântuirii, a fost foarte mare. Pentru creșterea duhovnicească a oamenilor, El încredințează astfel de suflete în grija unui păstor. Prin urmare, chiar și în momentele importante din viața acestui slujitor, el nu trebuie să lipsească de la picioarele lui Hristos; altfel, va face lucrarea în mod greșit.

Este esențial ca păstorul să-și păzească turma, ținând-o sub ocrotirea sa. Când a fost chemat la această slujire a Domnului, el a primit o ungere ce nu a mai fost dată nimănui. Prin urmare, trebuie să o îndeplinească cu autoritatea care i-a fost dată. Păstorului i s-a dat acces nelimitat la puterea sfântă, pentru a urma exemplul lui Isus, care nu a pierdut niciunul dintre cei încredințați Lui.

Noaptea duhovnicească în care trebuie să avem grijă de turmă prezintă multe pericole pentru oi. De aceea, în tot acest timp, cei care au primit sarcina de a se îngriji de oile Învățătorului trebuie să stea de veghe și, atunci, când Dumnezeu va face marele spectacol, în care lumea va vedea întoarcerea lui Isus, se vor bucura într-un mod nemaivăzut. Aleluia!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să fie cu voi!