Mesajul zilei

14/08/2024 - CHINURILE PRIN CARE TRECE ROBUL LUI DUMNEZEU

Vreau să păzesc orânduirile Tale: nu mă părăsi de tot!

Psalmi 119.8

Nu dispera și nu lăsa îndoiala să ți se strecoare în inimă. Domnul Isus ne-a avertizat că, chiar și urmând mărturiile sfinte, vom avea necazuri. Prin urmare, uneori credem că Dumnezeu ne-a părăsit. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, deoarece încercările cu care ne confruntăm nu vor fi mai mari decât puterea noastră. Important este să nu vorbim cu gura pe dinainte, ci, din toată inima, să medităm la Cuvânt.

Duhul Sfânt, după ce a coborât asupra lui Isus la botezul Său în râul Iordan, L-a dus în deșert pentru a fi ispitit de diavol. Același lucru ni se va întâmpla și nouă. Așa cum se întâmplă la școală, după ce lecția este predată, suntem puși să trecem „testul” pentru a arăta dacă am învățat lecția. Este necesar să ne amintim că, atunci când suntem mântuiți, suntem împlinitorii dreptății lui Dumnezeu; așa că nu ne vom face de rușine.

Domnul ne-a avertizat că vom trece prin necazuri, dar nu trebuie să ne temem, pentru că El a biruit lumea (Ioan 16:33). Aceasta arată că putem trece prin momente dureroase, în care pare că am fost părăsiți de Cel Atotputernic. Cu toate acestea, pentru că am primit puterea cerească, avem autoritatea de a mustra orice rău și de a ne declara liberi. Creștinul suferă numai dacă este în păcat sau nu dă atenție la ceea ce a făcut Mântuitorul pentru binele lui.

Iacov a spus că ar trebui să ne bucurăm când suntem încercați, pentru că încercarea credinței noastre lucrează răbdare, iar când lucrarea își face desăvârșit lucrarea, vom fi desăvârșiți (Iacov 1:1-4). Respectă legile lui Dumnezeu, analizează-le și aprofundează-le. În acest fel, duhul tău se va lumina și credința se va ridica în tine. Cu ea, vei învinge diavolul.

Mulți creștini par niște copii răsfățați și plângăcioși. Când apare o opoziție față de convingerea lor, oricât de mică, sunt cuprinși de disperare. Unii se îndepărtează de Cel Preaînalt, satisfăcându-și dorințele cărnii. Dacă s-ar teme de El, nu ar fi înșelați de minciunile lui Satana și, tari în credință, nu ar da înapoi nici măcar un centimetru din locul pe care-l ocupă în Hristos Isus.

După ce a fost ispitit, Isus a fost slujit de îngeri (Matei 4.11). Ce imagine frumoasă! Imaginează-ți dacă ni s-ar întâmpla asta! Exact așa suntem tratați de Dumnezeu. Toți cei care îndură ispitele și le biruiesc sunt slujiți de puterea sfântă. Spunând că trebuie să luptăm împotriva principatelor, puterilor, căpeteniilor întunericului acestui veac și oștirilor duhovnicești ale răutății din locurile cerești, Cel Atotputernic spune că suntem în război.

Psalmistul a înțeles că vor exista momente când va fi aproape părăsit. Cine respectă legile Domnului acţionează corect, dar trece prin situaţii care îl fac să creadă că a fost părăsit de Cel care a spus că nu-l va lăsa niciodată. Ori, Dumnezeu a promis că nu va permite niciodată ca ispita să fie mai mare decât puterea noastră. El ne pregătește întotdeauna calea de ieșire (1 Corinteni 10:13). Amin!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!