Mesajul zilei

13/08/2024 - MISIUNEA DE ÎNDEPLINIT

Te voi lăuda cu inimă neprihănită când voi învăţa legile dreptăţii Tale.

Psalmi 119.7

Oamenii folosiți de Cel Atotputernic în trecut au știut să se dăruiască Domnului, lăsând lumea și înșelăciunile ei. Cei chemați de El să continue misiunea începută de Isus trebuie să-și înțeleagă responsabilitatea și să se încreadă în Dumnezeu. Însă, dacă lași înșelăciunea bogățiilor, grijile vieții și poftele alte lucruri să vă stăpânească inima, vei avea parte de eșec.

Numai cei care se lepădă de ei înșiși, își iau crucea și urmează pe Domnul sunt gata de a fi ucenicii Lui. Regulile nu s-au schimbat, pentru că, la urma urmei, El este veșnic același. Ferește-te de minciunile diavolului! Dacă succesul fără ajutorul sfânt poate fi de zece la sută, cu Domnul alături, acesta va fi de trei, șase sau zece mii la sută mai mare. Lucrarea lui Dumnezeu se face sub îndrumarea Duhului Sfânt. Spune „da” Domnului și „nu” firii pământești. Orice se află mai departe de asta este de origine malefică.

Omul poate încerca orice în viață, dar până când nu va iubi pe Cel Atotputernic, nu va primi ocrotirea Domnului față de turma Sa. Este necesar să învățăm și să folosim judecățile lui Dumnezeu pentru a-L lăuda cu neprihănire. Așadar, toată lumea ar trebui să înceapă să-L caute, pentru că altfel, orice ar face pentru El va fi în zadar. El primește ceva de la om doar atunci când există neprihănire în el.

A spune la întâmplare cuvinte de laudă lui Dumnezeu este ușor, mai ales pentru cei care au capacitatea de a scrie sau de a cânta. Însă, ceea ce vrea El este ca adevărul să fie rostit de buzele care Îl iubesc. Lucrurile deșarte nu mișcă nici măcar un pai! Când ungerea de Sus este asupra capului tău, precum și credința și permisiunea de a o folosi, vei muta munții din loc și vei face lucrări imposibile pentru om.

Pune-ți viața pe altarul ceresc. Nu te lua după cei păcătoși sau cei lipsiți de judecată, care trăiesc după poftele lor deșarte. Țintește la Isus, Creatorul și Desăvârșitorul credinței tale, care S-a pogorât în iad și l-a învins pe Satana și demonii săi. Atunci vei vedea cum te va folosi Cel Atotputernic. Însă, dacă mai există păcat în tine și speri să te bucuri într-o zi de plăcerile trupești, inima îți este la fel de departe de Dumnezeu pe cât e Răsăritul de Apus.

Înscrie-te la școala Duhului Sfânt, unde El este atât director cât și învățător. Fii atent la lecțiile predate de El. Toate lecțiile Învățătorului sunt pline de învățături și de exemple, și au puterea de a te transforma. Dacă este necesar, începe-ți din nou călătoria spirituală astăzi, veghând și rugându-te pentru a nu intra în ispită. Și, când te aștepți mai puțin, vei lăuda cu adevărat pe Domnul, iar lauda îți va fi cununa.

Călătoria ta cu Hristos începe acum, dar asta nu înseamnă că se poate sfârși mâine, ci este întru veșnicie și, dacă ești dedicat și interesat să înveți Adevărul, îl vei ști. Mântuitorul vrea să fii un împlinitor al Cuvântului și nu doar un ascultător. Nu te lăsa păcălit de vorbe false. Este voia ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!