Mesajul zilei

12/08/2024 - SCĂPAREA ESTE DE A PĂZI TOATE PORUNCILE

Atunci nu voi roşi de ruşine la vederea tuturor poruncilor Tale!

Psalmi 119.6

Trebuie să cunoaștem Biblia pentru a nu fi dați de rușine, deoarece nu am făcut multe rugăciuni și am devenit foarte frustrați. Este groaznic pentru omul mântuit să sufere de ceva și să se roage, dar să nu primească răspuns. De ce strigăm de cele mai multe ori și nu primim ajutor? Vom vedea mai târziu că trebuie doar să fim atenți la poruncile Celui Preaînalt pentru a fi auziți, deoarece în ele există viață, putere și slavă.

Mesajul acestui verset este că trebuie să păzim și să primim poruncile lui Dumnezeu. M-am referit la asta în mesajele anterioare, dar este necesar să mai insist. Se pare că am folosit doar viziunea pământească, și nu cea spirituală, pentru a înțelege cine suntem (1 Corinteni 2:15). Învățarea de la zero nu ne oferă victoria pe care o dorim atât de mult. Să continuăm să-L cunoaștem pe Domnul și vom avea viață. Amin?!

Subiectul este simplu, dar nu l-am aprofundat. Spunem că nu vrem să cădem în păcat, dar încetăm să ne iubim vrăjmașii, să-i binecuvântăm pe cei care ne blestemă, să facem bine celor care ne urăsc și să ne rugăm pentru cei care ne maltratează și ne persecută. Ori, dacă suntem supărați pe cei care ne jignesc și ne defăimează, dovedim că nu urmăm legile Domnului, pentru că ceea ce tocmai am descris încalcă una din poruncile lui Isus (Matei 5,44).

Cine se uită cu atenție se străduiește să învețe, se roagă să se plece în fața unei încălcări sau să facă ceea ce i se poruncește, pentru a nu fi făcut de rușine. Dacă nu faci asta, strigătul tău nu va primi răspuns și dorința îți va fi ignorată. Imaginează-ți ce n-ar fi dacă Dumnezeu ne-ar da puterea de a face tot ce ne dorim cu inimile noastre stăpânite de sentimente rele! Am săvârși tot felul de grozăvii în fața provocării.

Nu putem fi iresponsabili și să ne îndoim de capacitatea Celui Atotputernic de a cunoaște toate lucrurile. Totul a fost creat de El, însă, din cauza păcatului, în mijlocul nostru a apărut multă degradare. Evident, El ne interzice să ducem o astfel de viață, pentru că, în spatele acesteia, se află un demon care va intra în noi dacă îl folosim. Dacă ai făcut greșeli, mărturisește-le cât de repede pentru a primi iertare, deoarece ai căzut în capcana lui Satana. Îndurare!

Cine dă atenție poruncilor lui Dumnezeu nu va fi niciodată învins și nu va suferi niciodată stricăciunile trimise din iad. Omul în comuniune cu Cel Preaînalt va scăpa de nenorocirile diavolului. Fiind una cu Isus, nu vei fi o adresă sigură pentru atacurile lui Satana. Ascultând de Cuvânt, vei umbla cu Domnul și vei scăpa de orice rușine.

A umbla potrivit preceptelor sfinte te va face să ai succes. Acest lucru va necesita o acțiune continuă și sistematică. De multe ori, vei vedea cât de mult ai greșit și te vei arunca la picioarele lui Hristos cerând îndurare. Și cel mai folosit slujitor al lui Dumnezeu trebuie să urmeze poruncile Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DomnulIsus fie cu voi!