Mesajul zilei

11/08/2024 - DORINȚA CELUI CARE A AFLAT TAINA

O, de ar ţinti căile mele la păzirea orânduirilor Tale!

Psalmi 119.5

E trist să nu înțelegi că există un Dumnezeu, Domn peste toate. Cei care nu sunt luminați în Adevăr, chiar și cu un anumit grad de educație și bine intenționați, trăiesc ca animalele. Însă, ei nu au fost făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și nici nu au fost înzestrați cu aceeași fire care Îl alcătuiește. Omul trebuie să se pregătească să se desăvârșească în Isus și să trăiască cu adevărat acum și în veșnicie.

Oricine e conștient de situația sa păcătoasă și primește pe Isus ca Mântuitor cunoaște importanța slujirii Duhului Sfânt în viața lor, care ne călăuzește către tot Adevărul. Când trece printr-o nouă naștere, omul este nevinovat de greșelile sale și devine o făptură nouă, un slujitor al sfântului Dumnezeu și începe să mărturisească despre bunătatea singurului Dumnezeu. Astfel, e cu adevărat fericit.

Dorința psalmistului de a-și îndrepta cărările pentru a respecta orânduirile Celui Preaînalt arată că a înțeles nevoia de a cunoaște astfel de de legi și porunci și de a le împlini. La fel, cei mantuiți ar trebui să fie luminați și apoi, la descoperirea vieții din belșug obținute prin Isus, ar fi siguri că nu există excepție în Împărăție și ar dori să prospere pentru a mărturisi despre Adevăr. Aleluia!

Este necesar să cunoască statutul vindecării sfinte și cerințelor ei, revelațiile și alte învățături, pentru o credință fermă și puternică. În același mod, trebuie să fim conștienți de promisiunile care ne duc la iertare, sfințenie și alte binecuvântări dobândite și date celor născuți din nou. Nu putem trăi în credința norocului, prin care unii trăiesc bine, iar alții stau cu mâna întinsă la cerșit.

Numai cu ajutorul sfânt vom vedea binele din Cuvântul lui Dumnezeu. Legile Domnului au fost date pentru ca cei mântuiți să trăiască după voia Lui, care ne spune că, dacă vrem și ascultăm, vom mânca ce este mai bun pe acest pământ (Isaia 1,19). Întrebarea este dacă dorește Tatăl să știm să mânuim sabia Duhului – Cuvântul Său – , pentru a prospera și trăi izbăviți de rău. Raspunsul este da. El promite că va da înțelepciune oricui o cere. Fă asta acum!

 

Nu este suficient să cunoaștem Scripturile, ci trebuie să auzim și să avem mărturia Duhului lui Dumnezeu în noi. Atunci ne vom însuși ceea ce este al nostru. Cu certitudinea că astfel de binecuvântări ne aparțin, le vom lua în stăpânire. Tot ce trebuie dobândit de la Cel Atotputernic este în ceea ce privește cunoașterea. Când ești luminat, credința adevărată îți intră în inimă și poți certa răul, care va ieși din viața ta.

Să-ți dorești să fii posesorul promisiunilor sfinte. Cel Atotputernic le-a pus în Sfintele Scripturi, gândindu-se la toți copiii Săi, la tine și la mine. Așa cum Iaebeț a fost mai de vază decât frații săi și s-a rugat după voia lui Dumnezeu (1 Cronici 4.9,10), tot așa caută să înțelegeți ceea ce îți aparține. Așadar, însușește-ți acest lucru pentru a trăi cu adevărat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DomnulIsus fie cu voi!