Mesajul zilei

10/08/2024 - PREGĂTITE PENTRU A FI ÎMPLINITE

Tu ai dat poruncile Tale ca să fie păzite cu sfinţenie.

Psalmi 119.4

Domnul ne-a dat poruncile Sale din nenumărate motive. Unele dintre ele par ușor de păstrat, altele sunt mai grele, iar unele imposibile, mai ales dacă privim prin firea trupului, cu înțelegerea pământească. De fapt, Dumnezeu Însuși le-a așezat într-o ordine înțeleaptă pentru a fi respectate de noi, creștinii, și, fără îndoială, fără înțelepciunea Sa, nu le-am putea împlini.

Când aflăm o poruncă, trebuie să ne și rugăm Domnului din toată inima, în liniște și cu blândețe, fără a promite lucruri la întâmplare. De multe ori, când Îi vorbim stăpâniți de emoție, vom recunoaște mai târziu că am făcut o greșeală. Trebuie să strigăm cu conștiința responsabilității, cântărindu-ne cuvintele și străduindu-ne să le împlinim în întregime, căci Dumnezeu nu Se lasă batjocorit (Galateni 6:7).

Prin îndrumarea Duhului Sfânt, conform psalmistului, trebuie să păzim cu sârguință poruncile Celui Preaînalt. Trebuie să le analizăm bine și să ascultăm de ele. Nu este bine să lăsăm emoția să ne conducă inimile, pentru că nu slujim lui Dumnezeu cu ea, ci cu credință. Potrivit lui Isus, înainte de a începe o lucrare, trebuie să verificăm dacă avem și mijloacele necesare – credință, perseverență și hotărâre – pentru a ajunge acolo unde ne-a arătat Tatăl.

Cei care nu respectă cu sârguință preceptele sfinte cad în păcat. Înțelege că demonii acestor greșeli îi înving pe cei necredincioși (2 Împăraților 17,37), care vor începe să se teamă de alți dumnezei, respectând doctrine religioase fără nicio virtute. Oricine nu respectă Legea lui Dumnezeu va fi supus dreptății – moarte, surghiun, confiscarea averii sau închisoare (Ezra 7:26). Analizează-ți purtarea față de ceea ce îți poruncește Cel Atotputernic.

Dacă trăiești în grabă și pretinzi că nu ai timp să respecți poruncile lui Dumnezeu, pregătește-te pentru că demonii te vor jefui, chiar dacă nu ai uitat promisiunile sfinte (Psalmi 119:61). Prin urmare, vei avea mereu parte de necazuri. Atunci lucrurile nu vor merge așa cum ar trebui, vor veni boli și, în cele din urmă, nu vei împlini voia Tatălui așa cum ar trebui, mulți fiind lipsiți de mântuire din lipsa mărturiei de izbăvire pe care nu ai adus-o.

Poruncile Celui Preaînalt sunt revelațiile date de El în Cuvântul Său. De-ți vei pune picioarele pe calea rea, nu vei putea păzi Cuvântul lui Dumnezeu, nu-I vei vedea frumusețea, nu-I vei înțelege puterea și nici nu vei participa la lucrările minunate pregătite de Tatăl ceresc pentru tine. Mare va fi câștigul celui care își întoarce picioarele – capacitatea de a-și asuma binele acordat de Dumnezeu – de pe căile răului (Psalmi 119.101). Așadar, fă asta!

Principiile religioase sau obiceiurile omului sunt fără valoare. Fariseii erau maeștri ai intransigenței religioase, până în punctul de a nu mânca nimic fără să se spele mai întâi; atunci, Învățătorul a zis că aceștia Îl cinstesc degeaba (Matei 15.8,9). Este posibil ca mulți să se roage în zadar, respectând ceea ce spune religia, pastorul sau oricine altcineva. Numai Domnul merită încredere.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!