Mesajul zilei

09/08/2024 - PRINCIPIILE CARE TE DUC LA BIRUINȚĂ

Ferice de cei ce păzesc poruncile Lui, care-L caută din toată inima lor

Psalmi 119.2

Potrivit apostolului Pavel, Domnul ne poartă în biruință (2 Corinteni 2:14). Acum, știm că toate lucrurile făcute de El prin noi, în noi și pentru noi sunt consemnate în Cuvânt. Creatorul dezvăluie principiile care vor ajuta pe oricine să primească de la El înzestrarea de a fi biruitor, iar unul dintre ele este să meargă pe căile lui Dumnezeu, care sunt curate, drepte și sigure. Dimpotrivă, cele ale omului, sau ale tuturor celorlalte religii, nu ne călăuzesc și nici nu ne conduc la succes.

Un alt precept important este să umblăm potrivit Legii Domnului și revelației date nouă prin Scripturi. Înțelegerea dobândită citind Biblia sau ascultând propovăduirea ei este o poruncă cerească pentru cei care Îl primesc pe Isus în inimile lor. Din acel moment, dacă mergi potrivit acestei revelații, în scurt timp, vei descoperi de ce ai nevoie pentru a obține ajutorul necesar, pentru a-ți depăși dificultățile și pentru a aduce la viață promisiunile lui Dumnezeu.

Mărturiile primite de noi prin Scripturi sau prin învățătura Cuvântului sunt foarte importante, întrucât sunt date direct de Cel Preaînalt. Împlinindu-le, punem puterea veșnică a lui Dumnezeu sa acționeze pentru binele nostru. Așa au făcut frații din vremurilor biblice. Când treceau prin situații dificile, ieșeau pur și simplu biruitori. Domnul se poartă la fel cu cei care cred.

Caută pe Cel Atotputernic din toată inima ta și în curând vei ieși în evidență printre ceilalți slujitori ai Săi. Dacă, în consemnrările biblice, ceva este împotriva voinței tale, nu i te opune. Când Cuvântul spune ceva împotriva a ceea ce unor frați le place să facă, Îl disprețuiesc. Este o mare greșeală să te închizi revelațiilor sfinte. Prin urmare, este necesar să ai grijă să nu te porți niciodată așa. Crede că taina este să nu te limitezi în a-L cunoaște pe Domnul.

Ceea ce nu este bun pentru tine, nu este bun nici pentru aproapele tău. A te purta cu cineva așa cum nu ți-ai dori ca acesta să se poarte cu tine este nelegiuire. Având asta în minte, deschide-ți inima și străduiește-te să împlinești scopul de a face doar ceea ce permit Scripturile. Atunci îți vei da seama cât de mult ai fost ajutat de Dumnezeu în luptele tale. În plus, când te uiți în urmă, vei vedea cât de bună și benefică a fost decizia de a nu te purta ca un om rău. Aleluia!

De ce să nu mergi pe cărările lui Dumnezeu, alături de El în orice moment? În fiecare secundă a zilei, Domnul este pe Calea neprihănirii. Oricine se va abate de la ea va suferi mult, căci va fi în întuneric, poticnindu-se ici și colo. Dacă putem merge fără să ne poticnim sau să cădem, de ce să rămânem pe căile înșelăciunii? Succesul tău depinde de hotărârea ta.

De acum încolo, știi cum să acționezi. Prin urmare, caută la Domnul puterea de a împlini revelația Lui și, în scurt timp, vei fi omul care este bucuria Raiului. Nu te îndrepta spre poarta largă, care te va duce la pierzanie. Gândește-te că cel mai important lucru este să nu renunți niciodată la fericirea veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!