Mesajul zilei

08/08/2024 - OASTEA CEA MAI PUTERNICĂ

Carele Domnului se numără cu douăzecile de mii, cu mii şi mii; Domnul este în mijlocul lor, venind din Sinai în locaşul Său cel sfânt.

Psalmi 68.17

De ce să te temi de bolile, suferințele și problemele care îți apar în viață, dacă Cel Atotputernic este Dumnezeul tău? Credința în Isus îți oferă asigurarea că Cel Atotputernic te poate ajuta. De fapt, oricine caută ajutor în altă parte, va vedea că a fost în zadar. Însă, ca mântuit, te poți baza pe Domnul pentru orice ai nevoie. Prin urmare, nu te teme și nu te panica atunci când forțele răului lansează un atac asupra ta.

Toate promisiunile și afirmațiile din Scriptură sunt adresate celui care este conștient de ele. Problema multora este de a nu se dărui Domnului așa cum ar trebui; de aceea, în momentul judecății, vor afla că le lipsește credința pentru a rezista atacurilor celui rău. După cum a zis Domnul, pentru a câștiga, trebuie doar să fim în El și cuvintele Lui în noi (Ioan 15:7). Crede și primește tot ceea ce ceri sau dorești.

Probabil, pe vremea lui David, mulți tineri îl considerau prea conservator sau tradițional, deoarece Îl căuta mereu pe Domnul. Însă, mai târziu, când au auzit de victoriile lui, trebuie să-și fi schimbat părerea despre el. Pentru a obține tot ce ai nevoie, nu este necesar să fii preferatul Lui. Oricine Îl caută nu va avea nicio lipsă. Vezi cum ți-a fost purtarea cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu și îndreaptă-te. Domnul este credincios!

Pentru David, puterea militară a popoarelor care îl atacau nu conta, deoarece aflase că, carele Celui Atotputernic erau cu zecile de mii, cu mii și mii, o cantitate nenumărată. Elisei a descoperit acest lucru și, când lucrătorul său s-a speriat de numărul soldaților și carelor trimise de împăratul Siriei pentru a-l aresta, s-a rugat ca Dumnezeu să-i arate ucenicului său cum este puterea sfântă din jurul lor. Aleluia!

Cel mai important lucru dintre toate acestea este că Domnul este printre carele Sale, călăuzindu-i și făcându-i să-l învingă pe vrăjmaș de fiecare dată când se ridică împotriva poporului sfânt. Cine îl are pe Cel Preaînalt de partea sa va câștiga bătăliile. Prin urmare, nu te teme și nu te alarma de atacurile celui rău, pentru că, fără îndoială, acest lucru nu este nimic în raport cu puterea lui Dumnezeu de a te ajuta.

Cunoașterea acestor lucruri ajută foarte mult, pentru că dacă îți este frică în ziua bătăliei, puterea îți va fi mică. Chiar acum, începe-ți rugăciunea și spune-i Domnului totul. Chiar și temerile tale trebuie spuse înaintea Lui, precum și păcatele comise sau păstrate în inimă. Cere-I să te ierte și să te ajute să le învingi. Apoi, când te simți refăcut, în pace și cu bucurie, alungă răul care te atacă.

Cel ce este în Isus primește putere când Duhul Sfânt se coboară asupra lui (Faptele Apostolilor 1.8), așa că nu trebuie să se teamă de amenințările vrăjmașului, ci, întărit în credință, să-și ia locul în Hristos, pentru a birui forțele răului. Folosește toate aceste zeci de mii de care indestructibile la care Dumnezeu îți dă acces. Nu-ți irosi puterea!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!