Mesajul zilei

07/08/2024 - CEA MAI FRUMOASĂ VIZIUNE A LUI DUMNEZEU

Îmi ţin piciorul departe de orice drum rău, ca să păzesc Cuvântul Tău.

Psalmi 119.101

Căile rele sunt pretutindeni, împodobite cu cele mai diverse atracții pentru cei care nu trăiesc înaintea lui Dumnezeu, ci în trup. Sunt mulți cei care se lasă înșelați de ispite, ce vin din toate părțile, în poftele nestăpânite ale omului. Oricine nu dă atenție avertismentelor Cuvântului cade în capcana nelegiuirii și, ca urmare, își pierde complet viziunea voinței sfinte date să învingă.

Este la latitudinea fiecăruia să se cerceteze și să se deschidă înaintea lui Dumnezeu, pentru a se elibera de viclenia diavolului. Cel care a fost chemat să fie sfânt nu se poate întina cu rele. Satana L-a ispitit pe Isus în toate cele, de la simpla nevoie de a se hrăni până la veridicitatea originii Sale. Hristos, la rândul Său, ne-a dat un exemplu despre cum să acționăm în vremuri de ispită, și așa ar trebui să ne purtăm. Nu accepta nimic care te îndepărtează de Dumnezeu.

Cel mântuit este întotdeauna ajutat de Duhul Sfânt, așa că atunci când simți o ispită în apropiere, dă imediat ordinul expulzând răul ispititor. După aceea, crede că determinarea ta a făcut posibilă eliberarea și consideră ispita ca pe ceva ce a trecut și a fost desfăcut în Numele lui Isus. Însă, va exista întotdeauna un moment oportun pentru ca vrăjmașul să te deranjeze din nou, așa că, veghează și roagă-te.

Când simți un rău într-o propunere, într-o prietenie sau în dorințele care-ți apar în inimă, trebuie să spui: „Nu”. Cine nu se întoarce de la calea cea rea ​​va avea de suferit. Depinde de tine să te împotrivești oricărei atracții păcătoase. Dacă există înșelăciune din partea ta sau a celeilalte persoane, s-ar putea să ajungi într-o relație păcătoasă. Porunca este să fim sfinți, pentru că Dumnezeu este sfânt (1 Petru 1:16).

Cine nu-și ia picioarele de pe calea rea ​​nu va putea observa revelația mesajului Domnului. Un singur cuvânt este suficient pentru ca să fii mântuit și să te poți împlini complet. Însă, dacă există rău în inima ta, cum ar fi înșelăciunea bogățiilor, grijile lumii și poftele altor lucruri (Marcu 4.19), nu vei putea vedea bunătatea și frumusețea a ceea ce îți descoperă Dumnezeu, și mare îți va fi pierderea. Ai mare grijă!

Am fost chemați să participăm la gloria sfântă, și nu să o folosim pentru a ne îmbunătăți viața, pentru a avea mai mulți bani sau pentru a ne deda prostituției. Lumea lui Dumnezeu este completă, desăvârșită și satisface toate nevoile noastre de bază; prin urmare, nu avem nevoie de nimic din ce spune sau arată diavolul. În Tatăl ceresc, pentru fiecare dintre cei mântuiți există mult mai mult decât ar putea avea nevoie. Începe acum să trăiești numai în credință.

Cel care trăiește în păcat, deși nu în mod evident, este incapabil să respecte ceea ce spune Cel Preaînalt în Cuvântul Său. Acesta va trăi ca animale, care nu se bucură de lucrurile care ne încântă și ne fascinează. Tristă este viața celui care nu poate să vadă minunile Celui Atotputernic, să obțină ceea ce îi aparține în Hristos și să facă ceea ce îi va aduce o bogăție veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!