Mesajul zilei

06/08/2024 - DESPRE CALITĂȚILE LUI DUMNEZEU

Ale Lui sunt înţelepciunea şi atotputernicia: Cine I s-ar putea împotrivi fără să fie pedepsit?

Iov 9.4

Bildad a încercat să-l convingă pe Iov de un lucru simplu, spunând că Domnul este înțelept. Dumnezeul cel veșnic este atotcunoscător. Ori, încercarea de a-L acuza că se află în spatele unei lucrări rele înseamnă a face o greșeală din toate punctele de vedere, pentru că El este bun – El are o inimă bună. Toate luptele prin care treci au o cauză. Cere-i lui Dumnezeu să ți le arate, și El o va face prompt.

Cei care trăiesc meditând la Scripturi, atunci când învață un lucru și apoi îl pun în acțiune, vor avea cu siguranță ajutorul lui Dumnezeu atunci când au nevoie. Oricât de grea ar părea o încercare, cei care se încred în Domnul nu vor fi niciodată făcuți de rușine. Numai cei care nu urmează sfatul sfânt pierd bătălia. Nu-i da diavolului șansa de a te asupri și de a te duce la ruină. Trezește-te: cu Dumnezeu, nu vei fi niciodată învins!

Domnului nu-I lipsește puterea. Tot ceea ce există a venit de la El și, deși El a creat totul din nimic, El nu Și-a slăbit puterile. Mai mult, El este iubire. Sunt oameni care gândesc diferit, pentru că L-au căutat pe Domnul la un moment dat și nu li s-a răspuns. Însă, dacă aceștia ar fi trăit cu credință în Isus, ar fi fost ajutați!

Nu ne putem împietri inimile față de Dumnezeu! Cum să faci așa ceva cu Cel care este Atotputernic? Fii răbdător în necazuri și nu deschide gura ca să-L acuzi. Îndurările Lui sunt cauza pentru care nu suntem mistuiți (Plângerile 3:22). Dacă pierzi o bătălie, a fost din vina ta; însă, dacă îți schimbi procedurile, nu vei fi niciodată învins. Analizează-ți modul de viață și îndreaptă-te astfel încât Dumnezeu să-ți dea o scăpare!

Căută pe Cel Preaînalt, care este Atotcunoscător, Atotputernic și Atotprezent. Cunoscându-ți drepturile în credința în Isus, vrăjmașul nu te va mai învinge. Cei care umblă cu Mântuitorul sunt ajutați de El și, fiind luminați de Scripturi, devin puternici, fiind o amenințare pentru diavol și demonii săi. Lasă-te călăuzit de credința în Dumnezeu și, astfel, nu vei fi niciodată învins de prințul întunericului.

Pacea aparține celor care trăiesc înaintea lui Dumnezeu. Pentru cei răi, Domnul spune că nu au pace (Isaia 57:21). Nu este posibil ca cineva să se afle înaintea Tatălui și, în același timp, să stea în păcat. În momentul în care cineva răspunde la ispite, se va deconecta de Dumnezeu. Încearcă să-ți cunoști drepturile. Când o luptă va începe, nu vei fi cuprins de frică, ci, încrezător și sigur de victorie, vei cere ieșirea răului. Fă asta acum!

Cel Preaînalt dă înțelepciune celor care o cer (Iacov 1:5). Însă, dacă omul nu crede că i s-a răspuns când s-a rugat în Numele lui Isus, va continua să meargă în întuneric și să se poticnească la fiecare pas. Dimpotrivă, pentru cel care umblă în lumină, nu vor exista poticniri sau înfrângeri. Alege cum vei merge și vei trăi; fii, așadar, binecuvântat mereu!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!