Mesajul zilei

05/08/2024 - PROPĂȘIREA DE MAI TÂRZIU

Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu.

Iov 8.7

Ceea ce a fost adevărat pentru Iov va fi și pentru cei care se tem de Domnul și se încred în Cuvântul Său. Nu contează ceea ce posedă un asemenea om pentru a începe lucrarea pe care Dumnezeu i-a pus-o în mâini, ci ceea ce este Domnul gata să facă pentru el. Când Domnul ne cheamă, suntem siguri că El ne va folosi așa cum a promis. De fapt, El Însuși va face lucrarea în numele nostru; trebuie doar să credem.

Oricât de lung îi este drumul sau oricât de dificilă îi este întreprinderea, cel ce umblă sub călăuzirea sfântă va vedea că Tatăl este desăvârșit. Când te cheamă să fii colaboratorul Lui, El are nevoie de cineva care vrea să fie folosit de El. Prin urmare, nu contează cât de mare este lucrarea la început, pentru că, după ce vei învăța să fii unealta lui Dumnezeu, El îți va da noi misiuni și vei fi ajutat în toate.

Ceea ce este neînsemnat în ochii omului poate fi însemnat pentru cel care îl va pregăti. După ce ai trecut prin „școala Duhului Sfânt”, vei putea realiza ceva ale cărui rezultate vor surprinde pe oamenii importanți ai acestei lumi. Trebuie să ne amintim mereu că El este Domnul și, prin urmare, nu va fi făcut de rușine niciodată. Trebuie doar să crezi pentru a fi folosit în lucrarea sfântă.

Cu siguranță, David nu și-a imaginat că, având grijă de turma tatălui său, era pregătit să fie păstorul lui Israel. Luptând cu leul și ucigându-l, și făcând același lucru cu ursul, care voia să înghită una dintre oile aflate în grija lui, el a dovedit că își poate conduce poporul. Astfel, nu a fost o singură dată în care el sau țara lui să fi pierdut în timpul unei astfel de domnii. Dumnezeu știe să-și pregătească războinicii!

Pe vremea fiului lui Isai, nu era nici un neam care să fi reușit să ia un singur centimetru din țara israeliților, deoarece, cu păstorul pe care îl aveau peste ei, au luptat și au câștigat fiecare bătălie. Nu respinge o sarcină dată de Domnul, pentru că va fi o școală prețioasă unde vei învăța să folosești resursele de Sus. Și atunci, când te aștepți mai puțin, va veni răsplata.

Lasă Duhul Sfânt să te pregătească pentru bătălii. Când ești gata, vei simți că a venit rândul tău. Nu te teme niciodată de atacul rău, ci, cu credință și în Numele lui Isus, rezistă vrăjmașului. Diavolul este plin de bravadă, dar nu va rezista puterii pe care ți-a dat-o Dumnezeu pentru a învinge puterile întunericului. Fii tare și, deși ar părea că diavolul va ieși învingător, acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Mergi mai departe, urmând ceea ce ți-a spus Mântuitorul în Cuvânt. Așadar, chiar dacă totul arată că nu vei câștiga, nu lăsa nici măcar o secundă ca îndoiala să-ți pătrundă în inimă. Creștinul trimis de Cel Atotputernic iese pe câmpul de luptă deja biruitor, pentru că Cel Biruitor merge înaintea lui. El este un viteaz de război!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!