Mesajul zilei

04/08/2024 - ALTE DOUĂ PRINCIPII IMPORTANTE

Dacă eşti curat şi fără prihană, atunci, negreşit, El va veghea asupra ta şi va da înapoi fericirea locuinţei tale nevinovate.

Iov 8.6

În acest mesaj, vom vedea alte două principii care îl fac pe cel ce se abate să se întoarcă la comuniunea cu Domnul. Nu este nimic mai trist pentru cineva care a băut apa oferită de Isus decât să fie lăsat într-un gol duhovnicesc. În această fază, creștinul se simte cel mai rău om, întrucât nu mai vede lucrarea lui Dumnezeu în viața sa. Când este atacat de vreun rău, nu poate reacționa când vede vrăjmașul distrugându-l pe el și familia lui.

David a trăit înainte de Calvar și, prin urmare, nu putea profita de ajutorul harului sfânt, întrucât nu se afla încă pe Pământ. El a fost un războinic fenomenal, care a făcut ca Israelul să-și învingă dușmanii. Cu toate acestea, printr-o prostie, s-a lăsat înșelat de ispită când a văzut o femeie căsătorită îmbăindu-se, căzând în păcat cu ea. Drept urmare, niciodată nu se va depărta sabia din casa sa (2 Samuel 12:10). Acest păcat l-a făcut să sufere lucruri groaznice, inclusiv pe copiii săi.

Dacă asta s-ar fi întâmplat astăzi, ar fi avut posibilitatea de a-și mărturisi greșeala și să fie izbăvit de ea și de rezultatul ei. Acest lucru nu ar trebui să servească drept motiv pentru ca cineva să păcătuiască, pentru că, așa cum sa întâmplat cu David, dacă nu există o pocăință adevărată, persoana în cauză va vedea pe diavol acționând în ei și în cei dragi. În orice vremuri, nelegiuirea ne desparte de Domnul și deschide ușa celui rău pentru a ne ataca. Însă, dacă ne mărturisim greșeala, vom fi iertați.

Bildad a spus lui Iov că, dacă e curat și fără prihană, Cel Preaînalt va veghea asupra lui și va da înapoi fericirea locuinței sale nevinovate. El ar trebui să fie curat, iar asta însemna că nu ar trebui să-și folosească propriile cuvinte sau pe cele ale nimănui altcuiva pentru a se izbăvi de rău. Blestemul său era întemeiat și, dacă nu s-ar fi luat după legile firii pământești, ci s-ar fi încrezut în Domnul, L-ar fi văzut lucrând. Acest lucru funcționează acum!

Pe lângă faptul de a fi curat, Iov trebuia să fie fără prihană. Cu alte cuvinte, nu trebuia să meargă pe ocolite, ci țintind la Cel Atotputernic. Și noi trebuie să facem la fel pentru a fi biruitori. Ceea ce Cuvântul ne vestește trebuie să fie ținta noastră, oricât de mult trebuie să ne străduim să ajungem acolo. Ascultând de ceea ce ne-a spus Dumnezeu și luptând cu puterea dată de El, vom ajunge la locul rânduit de Tatăl ceresc.

Caută pe Domnul dis-de-dimineață, anticipează venirea răului și cere îndurare, pentru a înțelege planul sfânt. Fiind curat și neprihănit, îl vei vedea pe Cel Atotputernic ridicându-Se pentru tine. Ucenicii L-au luat pe Isus așa cum era și au încercat să treacă de cealaltă parte a apei, dar o furtună a fost cât pe ce să-i omoare (Luca 8:23); apoi, L-au trezit pe Învățător, care a certat vânturile și valurile, și s-a făcut o mare liniște. Atunci, Domnul i-a întrebat unde le este credința.

Credința transmisă de Dumnezeu când auzim Cuvântul Său ne dă puterea de a alunga ceea ce ne amenință. Dacă nu L-ar fi trezit pe Hristos, ucenicii ar fi pierit. Dacă fericirea locuinței tale nevinovate nu este restaurată, nu vei putea birui ispita care vrea să te distrugă. Folosește aceste două principii, cât și cele două din lecția anterioară și vei fi biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!