Mesajul zilei

03/08/2024 - DOUĂ PRINCIPII IMPORTANTE

Dar tu, dacă alergi la Dumnezeu, dacă rogi pe Cel Atotputernic, […] El va veghea asupra ta.

Iov 8.5

Cel mai rău lucru din viața cuiva apare atunci când părăsește calea lui Dumnezeu pentru a merge în pierzanie, lăsându-se amăgit de ispită. Cu o astfel de purtare, acesta deschide ușa lucrărilor diavolului și suferă mult. În versetul pe care îl studiem, se află două principii pe care Domnul ni le învață, astfel încât să ne putem elibera de acțiunea lui Satana și să ne întoarcem la comuniunea cu El. În următorul mesaj, vom vedea alte două principii.

Apartenența la Trupul lui Hristos este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla oricărui om, pentru că, din momentul în care a ascultat Cuvântul lui Dumnezeu, a început să trăiască în atmosfera divină. Însă, când a dat atenție diavolului, căzând în ispită, a început să meargă pe calea opusă. Așa că, oricât ar încerca, nu va putea trăi în pace și, mult mai rău, va fi nefericit pe vecie.

Pilda fiului risipitor demonstrează clar ieșirea din Împărăția lui Dumnezeu și căderea în păcat. Asta se întâmplă celor care părăsesc casa Tatălui. Cât timp a avut bani, prietenii nu i-au lipsit. În viața sa dezmățată, era flatat. Dar când resursele i s-au terminat, „prietenii” lui și-au găsit alți prieteni și, atunci, a început să vadă unde l-a dus greșeala.

Fiul neascultător, dându-și seama că nu se mai poate întreține, s-a dus să crească porci și, flămând, a vrut să se hrănească cu hrana dată animalelor. Când s-a trezit la realitate, și-a amintit de casa părintească, din care nu ar fi trebuit să plece niciodată, și a hotărât să plece și să-și caute tatăl, pentru a-și mărturisi greșeala. Când acesta l-a văzut venind, a fugit, l-a îmbrățișat și l-a primit înapoi.

Dacă vrei să te întorci în casa lui Dumnezeu, fă-o cât de repede! Chiar dacă ai mers prea departe, Tatăl te va vedea, va alerga înaintea ta și te va îmbrățișa. Apoi va porunci să ți se schimbe hainele, să ți se pună pantofi noi în picioare și un inel pe deget. Risipitorul și-a mărturisit greșeala și a fost primit înapoi. Cu siguranță, asta se va întâmpla și cu tine. Creatorul nu vrea să te vadă în pierzanie, cuprins de suferință.

În Iov 8:5, Domnul a spus că oricine Îl caută dis-de-dimineață, Îl va găsi. Începe să-L cauți înainte ca dogoarea zilei să te facă să crezi că nu există altă cale, iar Dumnezeu îți va îndrepta viața. El te cheamă să-I ieși în întâmpinare și să vezi că El este tot ce ai nevoie pentru a fi fericit.

Taina este să ceri îndurare de la Cel Atotputernic, care Își reînnoiește capacitatea de iertare în fiecare dimineață. Chiar dacă, până ieri, ai folosit toată această putere sfântă care vindecă, izbăvește și întărește, astăzi bunătatea Tatălui a fost reînnoită. Încrede-te în Hristos și fii izbăvit de ispite și răutate.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!