Mesajul zilei

02/08/2024 - DAȚI PE MÂNA PĂCATULUI

Dacă fiii tăi au păcătuit împotriva Lui, i-a dat pe mâna păcatului.

Iov 8.4

Copiii noștri trebuie să știe că Dumnezeu nu are nepoți și, prin urmare, trebuie să ia în serios frica de Domnul, evitând ispitele. Ei nu pot crede că, dacă părinții se tem de Cel Atotputernic, nu sunt doar protejați de rău, ci și liberi și scutiți de a merge drept. Adevărul este că sufletul care păcătuiește va muri (Ezechiel 18:20). Această regulă ne spune că fiecare va avea de dat socoteală lui Dumnezeu. E bine ca toată lumea să fie pregătită.

Este un avantaj să faci parte dintr-o familie în care părinții se tem de Domnul, dar, în același timp, responsabilitatea este mai mare. Cei care aparțin unei familii în care Domnul este respectat nu pot lăsa diavolul să facă pe nici unul dintre ei să se rătăcească. Cei mântuiți și urmașii lor trebuie să se străduiască să trăiască potrivit credinței biblice, luptând pentru a se îmbunătăți din ce în ce mai mult. Dragostea părinților pentru Dumnezeu trebuie egalată sau depășită.

Aaron a fost fratele lui Moise, purtătorul de cuvânt al acestui slujitor folosit de Domnul pentru a-i scoate pe evrei din Egipt și a-i duce în Canaan. Poporul ales a avut cele mai bune exemple că se poate merge prin credință, fără a face compromisuri cu greșelile altora. Însă, când diavolul i-a ispitit pe fiii lui Aaron, aceștia au adus foc străin pe altarul Celui Atotputernic și, din acest motiv, au căzut morți. Dragostea pe care tatăl lor o avea pentru Domnul nu i-a scutit (Levitic 10.1,2).

Se pare că această întâmplare nu a servit drept exemplu pentru fiii lui Eli, preotul care l-a crescut pe Samuel. Acești tineri s-au lăsat înșelați de ispită și au fost seduși de niște femei pline de păcate. De asemenea, ei au abuzat de jertfele care erau aduse lui Dumnezeu, conform obiceiului de atunci. Din cauza acestor practici, au fost uciși. Ar fi putut fi amintiți ca slujitori ai lui Dumnezeu, dar au fost sclavi ai păcatului (1 Samuel 2.12-17; 22-25).

Domnul avertizează clar că, dacă copiii vreunuia dintre slujitorii Săi – fie un simplu membru, fie un conducător al bisericii – păcătuiesc, vor fi aruncați în nelegiuirea lor. Însuși diavolul care i-a ispitit îi va primi pentru a îndeplini ceea ce dorește inima lui rea. Prin urmare, consideră-te avertizat și nu cădea în nicio ispită trimisă din iad.

Oricine primește ofertele diavolului va fi lăsat de Domnul vrăjmașului pentru a i se face rău. Isus a spus că Satana vine doar să omoare, să fure și să distrugă (Ioan 10:10a). Este groaznic să faci înțelegere cu diavolul, pentru că dacă poate acționa împotriva cuiva, nu se va limita la a face rău, deoarece este nemilos. Iov a fost neprihănit, dar și-a văzut copiii nimiciți. Acest lucru se va întâmpla și cu părinții copiilor necredincioși și rătăciți.

Pe de altă parte, este grozav să fii mereu în mâinile Celui Preaînalt, deoarece El este desăvârșit și bun (Psalmi 118.1) și nu va înceta niciodată să răspundă celor care Îl caută cu inima (Ieremia 29.13). Dacă perseverezi în a-L urma pe Dumnezeu, vei vedea că ai făcut alegerea dreaptă. Cu Isus, există viață, și viață din belșug (Ioan 10:10b). Nu este timpul să fii drept cu Domnul?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!