Mesajul zilei

01/08/2024 - DUMNEZEU NU RĂSTOARNĂ DREPTUL ȘI NICI DREPTATEA

Oare va răsturna Dumnezeu dreptul? Sau va răsturna Cel Atotputernic dreptatea?

Iov 8.3

 

Avantajul de a trăi în timpul Noului Legământ este mare. Este adevărat că dacă păcătosul nu își mărturisește greșeala, devine slujitor al diavolului care l-a ispitit. Acum, este un fapt că Dumnezeu ne iartă și ne curăță de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9). Oamenii care au mustrări de conștiință pot fi iertați și izbăviți dacă își mărturisesc fărădelegile.

Să nu rămâi în mâinile diavolului! Du-te la Dumnezeu și mărturisește-ți greșelile; în acest fel, vei fi iertat și, în curând, vei simți ușurarea pe care ai căutat-o. Însă, dacă vei continua să fii un slujitor al diavolului, cu siguranță el își va pune relele asupra ta sau asupra unui membru al familiei. Ferește-te de dușman, căci este nemilos. Satana l-a rănit pe Iov, iar patriarhul a pretins că nu există păcat în viața lui, dar mai târziu a descoperit unde îi era greșeala.

Iov credea că vântul lui Dumnezeu suflă în favoarea lui și avea dreptate. Cu toate acestea, în inima lui, bănuia că, într-o zi, vântul ar putea să-și schimbe direcția și să bată împotriva lui. Drept urmare, își va pierde bunurile, copiii și, în cele din urmă, își va pierde sănătatea. Cel Preaînalt a trebuit să-l lase pe cel rău să-l atingă, întrucât respectă drepturile. Dacă Iov ar fi crescut drept și ar fi perseverat așa, cererea diavolului ar fi fost refuzată.

Nu te juca cu dreptatea sfântă, altfel riști să suferi pentru greșeala pe care ai făcut-o. Cine a luat ceva de la cineva și a fost descoperit trebuie să-L laude pe Dumnezeu pentru asta. Dacă păcatul nu ar fi fost văzut și expus, ar fi rămas ascuns; însă, la Judecata de apoi, ar fi fost revelat, iar omul în cauză, condamnat (Romani 2.16). Cu ajutorul revelației, omul va putea să se pocăiască și să scape de osânda veșnică.

Cel Preaînalt nu poate răsturna dreptatea, deoarece face parte din El. Nu contează dacă omul Îi slujește; dacă s-a poticnit, trebuie să se împace cu cel față de care a greșit și cu Dumnezeu, altfel va fi condamnat la suferința veșnică. Anania și Safira au oprit o parte din prețul cerut. Însă, bunul era al lor și nu trebuiau să dea nimic; ori, când au spus că vor dona totul, au mințit și, drept urmare, au murit.

Când David a comis adulter cu Bat-Șeba, nu s-a gândit la rușinea prin care va trece pentru că a greșit. A fost dat în vileag de prorocul Natan și, apoi, pedepsit (2 Samuel 12.9,10). Astăzi, nu există nicio pedeapsă pentru cei care greșesc, atâta timp cât mărturisesc și se împacă cu omul care a suferit pierderea financiară, materială sau morală. Când ne mărturisim păcatul, Cel Preaînalt ne iartă și ne curăță de orice nelegiuire. Fă asta și vei fi liber!

Ai vreun păcat ascuns? Este mai bine să fii palid o jumătate de oră decât roșu pe vecie. Cu siguranță, copiii tăi suferă pentru că ai făcut ceea ce nu ar fi trebuit. Dacă a fost doar o ispită și nu ai căzut în ea, nu este nevoie să mărturisești. Însă, dacă ai greșit cu adevărat, caută persoana jignită și mărturisește, cerându-i iertare. Fă ca dreptatea lui Dumnezeu să lucreze pentru binele tău!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!