Mesajul zilei

29/07/2024 - SE RĂZBOIESC CU SUFLETUL

Preaiubiţilor, vă sfătuiesc, ca pe nişte străini şi călători, să vă feriţi de poftele firii pământeşti care se războiesc cu sufletul.

1 Petru 2.11

Oricine a fost luminat de Cuvânt și a intrat în Împărăția lui Dumnezeu nu poate da atenție diavolului, căci acesta dorește distrugerea omului. Dorințele pot fi mari, iar visele care ți se prezintă imense, dar rugăciunea credinței, făcută la necaz, va dovedi că Domnul este Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru,
un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi
(Psalmi 46,1). Scopul celui rău este de a-ți despărți pe vecie sufletul de Creator.

Dușmanului nu-i pasă să-ți dea tot felul de lucruri pentru a fi stăpânul tău. Întrucât este un hoț, Satana va fura în curând ceea ce ți-a dat și atunci cui te vei plânge sau vei cere ajutor? Conștientizează pericolul și fugi de el. O privire aduce un mesaj care nu vine întotdeauna de la Dumnezeu, ci din Iad; prin urmare, încearcă să umbli în Duhul sfânt și nu asculta niciodată de poftele firii pământești, care nu se supun Duhului sfânt. Nu lăsa pe mai târziu, ci supune-te Domnului domnilor chiar în acest moment.

Apostolul Petru a vorbit celor iubiți de Dumnezeu care se străduiau din răsputeri să nu-i dea diavolului plăcera biruinței. Aceștia ar trebui să-și amintească faptul că erau străini și călători: erau în lume, dar nu erau din ea. Trebuie să ne amintim mereu de asta, pentru ca, atunci când apar gânduri stricate și pofta pare de nestăpânit, să scoatem un mare strigăt către Cel care are puterea să ne ferească de cel rău și să ne ajute.

Nu trăi ca cei rătăciți, care trec prin cea mai mare greșeală văzută vreodată de om, aceea de a da atenție diavolului. După ce omul păcătuiește, demonul care l-a ispitit va fi stăpânul lui. În momentul căderii omului, de exemplu, Adam a văzut că planul sfânt pentru el și umanitate se poticnește. Curând, va fi cuprins de tristețea de a ști că unul dintre cei doi fii ai săi și-a ucis fratele. Înțelege că diavolul se străduiește să te facă la fel. Strigă după izbăvire!

Una dintre cele mai mari ispite ale vrăjmașului este în legătură cu păcatele trupului. Trist este atunci când cei mântuiți se lasă ademeniți de minciunile lui Satana și, când dau atenție la ceea ce le arată el, cad în ispită. Apoi, nu mai simt atingerea lui Dumnezeu și încep să facă alte lucruri ordonate de noul stăpân. Îndurare! Fugi de orice înșelăciune; de nu o faci, te vei îndrepta către pierzania veșnică.

Există o singură cale de a rămâne curat: abținându-te de la poftele trupești. În felul acesta, îi vei plăcea lui Dumnezeu și, la rândul său, El îți va satisface dorințele inimii (Psalmi 37,4). Hotărăște chiar acum să scapi de poftele trupești, dar pentru a face asta, trebuie să folosești autoritatea Numelui lui Isus. În această luptă, comportă-te ca și cum ai da afară cancerul; de fapt, acesta este păcatul pentru duhul tău. Fii puternic și hotărât!

Ca și în versetul biblic amintit, scopul lui Satana este să lupte împotriva sufletului tău. El știe că, dacă ești în comuniune cu Tatăl, vei fi un pericol pentru împărăția lui; însă, de te va avea în mână, te vei pierde și vei influența și pe alții să se predea lui. Atenție! Mulți cititori au mers mult prea departe. Dacă ești unul dintre ei, întoarce-te la Isus cât mai repede posibil.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!