Mesajul zilei

28/07/2024 - SUNTEȚI POPORUL LUI DUMNEZEU!

Pe voi, care odinioară nu eraţi un popor, dar acum sunteţi poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu căpătaserăţi îndurare, dar acum aţi căpătat îndurare.

1 Petru 2.10

Fiecare om care vine pe lume este un bun al Domnului, deoarece El l-a creat după chipul și asemănarea Sa. Cu toate acestea, din cauza păcatului lui Adam, omul s-a despărțit de Cel Preaînalt. Însă, convertindu-se, el devine proprietatea exclusivă a lui Dumnezeu, fiind membru în Trupul lui Hristos și, astfel, punând capăt autorității diavolului asupra lui. Aleluia!

Înainte de mântuire, trăiam într-un veac de neliniște, suferință și muncă grea fără să primim vreun ajutor; însă, când suntem luminați de Cuvânt, ne aflăm din nou în mâinile Celui Preaînalt. Potrivit lui Isus, oricine vine la El nu va fi izgonit (Ioan 6:37). Prin urmare, dacă L-ați primit pe Hristos ca Domn și Mântuitor, nu veți mai fi despărțiți niciodată de dragostea lui Dumnezeu. Bucurați-vă!

Când v-ați întors de la întuneric la lumina minunată a Domnului, ați devenit poporul lui Dumnezeu. Prin urmare, există drepturi și obligații care vă așteaptă. Împlinindu-vă misiunea de fii – primind și ținând poruncile – dovediți că Îl iubiți pe Domnul și, la rândul său, El vă va iubi. Veți fi iubiți de Isus, care promite că Se va arăta vouă (Ioan 14:21). Dumnezeu face lucruri mari pentru cei care se încred în El.

Ca cetățeni ai Împărăției Cerurilor, avem mult mai multe la dispoziție decât credem sau visăm. Astfel, putem spune că a fi înaintea Celui Atotputernic este cel mai bun lucru pe care îl putem obține în viață. Cei bogați nu-și pot compara avuția cu bogăția gloriei sfinte, care ne aparține. Prin urmare, vom face binele pe vecie. Domnul este Dumnezeul nostru în veci de veci.

Vremurile au fost grele când părinții noștri se închinau idolatriei, vrăjitoriei și altor lucruri înșelătoare, fără a avea nicio biruință. Însă, deodată s-au trezit, sau Dumnezeu ne-a trezit, și atunci am văzut Evanghelia ca pe ceva infinit mai bun decât acea viață - dacă putem numi astfel vechile obiceiuri. Astfel, am ajuns în Împărăția iubirii, luminii și păcii. Suntem păziți de mâinile binefăcătoare ale Celui Atotputernic. Lucrarea Celui Atotputernic în noi este minunată!

Înainte de convertire, nu căpătaserăm îndurare, dar acum, ca popor al lui Dumnezeu, suntem cuprinși de îndurarea Lui și nu vom fi osândiți la pierzania veșnică. Pentru că ne-am pus viața în mâinile lui Hristos, Răscumpărătorul, nu datorăm nimic diavolului. „Fișa” ne este curată și nu trebuie să ne fie frică să-l înfruntăm. Oricând vrăjmașul ne atacă, îl putem învinge.

După ce am primit îndurarea cerească, poziția noastră în fața puterilor lumii duhovnicești, atât a Iadului, cât și a Raiului, este una de suveranitate. Îngerilor li s-a poruncit să ne păzească și să slujească în numele nostru. Diavolul și demonii lui știu că avem putere asupra lor să-i dăm afară. Așadar, fiți pe placul lui Dumnezeu, făcându-vă partea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!