Mesajul zilei

27/07/2024 - MULȚI SE POTICNESC ÎN CUVÂNT

Și „o piatră de poticnire, şi o stâncă de cădere”. Ei se lovesc de ea, pentru că n-au crezut Cuvântul, şi la aceasta sunt rânduiţi.

1 Petru 2.8

Răutatea omului face ca piatra prețioasă a celor care cred să devină o piatră de poticnire. Isus a spus că asta depinde de ora din zi în care merg. El a făcut această afirmație când a comparat ziua cu lumina Cuvântului și noaptea cu timpul în care omul umblă în întuneric. Oricine umblă ziua nu se poticnește, căci vede lumina Domnului (Ioan 11:9). Acest lucru se întâmplă celor care se lasă călăuziți de revelația a ceea ce este scris.

Cine iubește lucrurile greșite și se bucură de ele nu vrea să meargă la lumină, căci faptele i se vor vedea; de aceea, se împiedică de promisiunea pe care Dumnezeu a făcut-o oamenilor buni. Cum merge noaptea, este șocat când spunem că credința în Hristos vindecă cancerul, SIDA sau orice altă boală. Însă, cei care participă la adunările noastre văd că acest lucru se întâmplă în viața lor și a familiei și prietenilor lor. Aproape toți oamenii noștri au fost deja binecuvântați.

De ce să faci din piatra prețioasă o piatră de poticnire și o stâncă de cădere? De ce să nu fii în pace cu Creatorul – care nu a făcut pe nimeni să sufere sau să umble în întuneric –, împiedicându-te de ceea ce te-ar putea ajuta? Dumnezeu a făcut promisiuni mari și minunate prin care vom fi izbăviți de mânia viitoare și ocrotiți de atacurile celui rău. Mergi în lumină, iar Piatra de temelie îți va zidi bine viața.

Cuvântul lui Dumnezeu a creat lucruri vizibile și invizibile. Omul a fost creat în El, prin El și pentru El. Cei care sunt necredincioși vor cunoaște asprimea judecății veșnice și, prin urmare, atunci când vor fi condamnați să-și petreacă veșnicia în întunericul de afară, fiind chinuiți zi și noapte de plânsetul și scrâșnirea dinților, vor descoperi prea târziu că au făcut o alegere greșită. Cu toate acestea, din păcate, nu va exista altă șansă.

A asculta de Domnul este cea mai mare și înțeleaptă decizie pe care o poți lua. Astfel, nu te vei îndepărta de Dumnezeu aici pe pământ și, dacă te vei naște din nou, vei merge în Rai, pentru a trăi veșnic alături de Mântuitorul. Fii atent, căci ceea ce ochii nu au văzut, urechile nu au auzit și mintea nu a pătruns niciodată este rezervat celor credincioși și ascultători, iar Iadul este destinația celor neascultători (1 Corinteni 2.9; Apocalipsa 20.14)).

Acest lucru a fost hotărât și nu va fi schimbat. Cine preferă să se îndepărteze de Domnul se apropie de diavol și, prin urmare, va merge la pierzania veșnică. Astăzi este ziua în care să nu mai mergi spre suferință, ci în Canaanul ceresc. Răzvrătirea te va duce la chinuri nesfârșite, dar ascultarea de porunci te va călăuzi către glorioasa Împărăție a binelui, cea a lui Dumnezeu. Ia hotărârea cea dreaptă și fii fericit!

Isus a plătit cu propria Sa viață, luând păcatele omenirii asupra Sa, pentru ca omul să fie destinat în viitor companiei Sale. Primește oferta Domnului și bucură-te de binele care nu se va termina niciodată. Acum este momentul să fii spălat cu sângele lui Hristos și să-ți ai garantată intrarea în Rai. Aleluia!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!