Mesajul zilei

26/07/2024 - PENTRU NOI E DIFERIT

Cinstea aceasta este dar pentru voi care aţi crezut! Dar pentru cei necredincioşi, „Piatra pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului”.

1 Petru 2.7

Cea mai proastă hotărâre a unui om este să nu creadă ceea ce Dumnezeu îi spune prin Cuvânt, făcând pe Domnul un mincinos. Ori, asta este foarte grav, pentru că, dezvăluind inimii cuiva semnificația a ceea ce este scris, Cel Preaînalt a mers deja înainte pentru a împlini acel cuvânt. Necrezând, acest individ tăgăduiște Domnului dreptul de a îndeplini ceea ce El a promis. Cine nu ia aminte la ceea ce Dumnezeu îi vorbește inimii, crede în zadar.

Cei care cred primesc multe promisiuni ce se vor împlini în viața lor. Cu toate acestea, de caută aprecierea altora și recunoașterea omului, vor avea dificultăți în a crede ceea ce li se spune. Când Domnul vă descoperă ceva prin Cuvânt, este ca un decret dat în ceea ce vă privește, care se va împlini fără îndoială. Crezând în ceea ce v-a spus El, puterea sfântă va lucra pentru binele vostru.

Cuvântul revelat este prețios pentru cei care cred, deoarece devine o binecuvântare. El vine cu toate instrumentele pentru a opera ceea ce anunță, astfel încât vor putea scăpa de răul care îi chinuie. Creștinii trebuie să rămână mereu legați și, cu dragoste și mare grijă, să caute să primească de la Domnul hrana ce le va fi dată. După ce o vor primi, vor trebui să creadă și să acționeze potrivit revelației. Faceți asta acum!

Cei necredincioși nu vor fi auziți. Deși caută ajutorul sfânt și se străduie mult, vor merge din rău în mai rău. Nu există nicio modalitate ca Duhul Sfânt să vă facă să înțelegeți revelația și să nu fie supărat cu purtarea voastră dacă nu-I dați atenție. Puteți face orice, dar nu să mâniați pe Domnul. Amin!

Israeliții au creat un cult separat, diferit de ceea ce plănuise Dumnezeu. De aceea, când Cel Preaînalt și-a împlinit făgăduința și L-a trimis pe Mesia, ei nu L-au primit. Ori, Isus a fost Cel care a făcut legământul cu Avraam, Isaac și Iacov, dar urmașii lor L-au ignorat. Pentru că nu au primit piatra încercată, li s-a luat promisiunea de ocrotire pe care o făcuse Dumnezeu și mulți au suferit. Zidarii s-au lepădat de ceea ce El a promis și trimis.

Isus a fost dea dintâi Piatră de temelie, unde avea să se construiască Împărăția lui Dumnezeu. Nimeni nu are cum să fie zidit pentru a a fi o casa duhovnicească plăcută Domnului dacă El nu este piatra din capul unghiului. Numai Hristos poate fi temelia zidirii care trebuie să fie în toți oamenii, altfel o construcție sfântă nu va avea loc în aceste vieți. Este ușor să fii fericit, dar nu poți disprețui Alfa și Omega, pentru că toate lucrurile bune și necesare vin de la El.

Caută să faci voia Tatălui și atunci vei vedea că El îți este Ocrotitorul și Ajutorul. Cel Preaînalt lucrează întotdeauna în viețile oamenilor care vin la El pentru a le satisface nevoile. Așa acționează Tatăl ceresc în om atunci când crede. Fă asta și fii biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!