Mesajul zilei

25/07/2024 - NU VA FI DAT DE RUȘINE!

Căci este scris în Scriptură: „Iată că pun în Sion o piatră din capul unghiului, aleasă, scumpă; şi cine se încrede în El nu va fi dat de ruşine”.

1 Petru 2.6

Cuvintele, poruncile și promisiunile lui Dumnezeu au adresa potrivită în cei care cred în Cuvântul Său. Tot ce este în Biblie îi privește. Cei înțelepți vor cât de repede să afle cum să mulțumească Celui Atotputernic, cum să-și îndeplinească misiunea primită și cum să se bucure de ceea ce le aparține. Prin urmare, când înțelegi un lucru din Cuvânt, însușeșteți-l imediat.

Isus a spus că trebuie să cercetăm Scripturile, pentru că ele conțin viața veșnică și mărturisesc despre El (Ioan 5:39). De fapt, mărturisesc și despre noi. Crezând în ceea ce spun acestea despre noi și despre drepturile și obligațiile noastre, vom avea succes în călătoria credinței dacă le respectăm. Însă, dacă nu dăm atenție la ceea ce spune Cel Atotputernic despre noi și la ceea ce El ne poruncește să facem, vom fi considerați neascultători și nelegiuiți.

Dumnezeu a fost Cel care a pus ca temelie în Sion o piatră încercată, o piatră de preţ. Nu e nicicum posibil să fie alta, nici măcar un pic mai mică decât Isus. El este Temelia credinței, și nu altcineva. Cei care își pun încrederea în sfinți sau proroci de orice religie vor ajunge până la urmă la concluzia că au făcut o greșeală totală și nu vor mai avea nicio posibilitate de mântuire.

Un fapt pe care nu trebuie să-l uităm niciodată este că de credem în Hristos, nu vom fi niciodată dați de rușine. Este posibil să trecem prin încercări și, în unele cazuri, totul poate arăta că nu vom fi auziți; cu toate acestea, dacă perseverăm în Cuvânt, Dumnezeu va lucra pentru binele nostru mult mai repede decât am crede. Însușiți-vă tot ceea ce aflați în Biblie că vă aparține, deoarece, astfel, nu veți fi înșelați.

David a spus că patriarhii israeliților au crezut în Cel Preaînalt și au fost izbăviți de El. Au fost momente când părea că nu mai e nicio cale de izbăvire, dar Dumnezeul cel Veșnic a lucrat cât de repede și nu a îngăduit să fie făcuți de rușine. În același mod, asta se va întâmpla azi cu toți cei care cred în piatra încercată, Isus, deoarece El a fost desemnat ca Izbăvitorul nostru și cu siguranță nu va eșua niciodată în misiunea Sa.

Nu există nici cea mai mică posibilitate ca cei care au auzit de la Dumnezeu că vor fi ajutați să fie dați de rușine; până la urmă, nădăjduind în Domnul, lupta lor a devenit cea a Tatălui ceresc. Deoarece Cel Preaînalt este Viteaz de război (Exod 15.3) și nu pierde nicio bătălie, aceștia vor fi ajutați la momentul oportun. Cei care se abat fără motiv nu vor avea niciodată succes în rugăciunile lor, știind că a continua în greșeală este ca și cum s-ar lepăda de Cel care i-a izbăvit de păcat.

Cheamați acum pe Dumnezeu, rugându-L să vă schimbe complet viața și veți vedea că El este credincios promisiunilor Sale. Cei care privesc la fața lui Hristos – revelația Cuvântului – sunt luminați și, prin urmare, nu vor fi făcuți de rușine. Ce ar fi să începeți acum o viață de credință și ascultare de poruncile lui Dumnezeu?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!