Mesajul zilei

24/07/2024 - SĂ ÎNVEȚI DE LA DUMNEZEU

‘Nu, părinte Avraame’, a zis el, ‘ci, dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi’.

Luca 16.30

Bogatul din pilda spusă de Isus a fost un om de succes în viața seculară, dar nu s-a străduit să fie înțelept față de Domnul. Iată o mare amenințare care pândește poporul lui Dumnezeu: dorința de a se îmbogăți. Trebuie să ne amintim că iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor (1 Timotei 6:10). Oricine vrea să-și îmbunătățească relația cu Tatăl lor ceresc trebuie să cunoască voia sfântă și să o îndeplinească. Caută împlinirea în credința în Isus și nu vei fi niciodată făcut de rușine.
    Unul dintre semnele că cineva este rătăcit este modul trufaș de a se ocupa de problemele vieții, de a prospera fără ajutorul Domnului, de a avea sau de a găsi explicații pentru purtările sale. Când creștinul este aplaudat ca victorios de alți oameni, mai ales de cei din lume, arată că legătura lui cu Dumnezeu este slăbită. Străduiește-te să nu te cazi niciodată în înșelăciunea bogățiilor, în grijile vieții și în poftele altor lucruri (Marcu 4,19).
    Locuitorii Canaanului, înainte ca Israel să stăpânească această țară, au avut succes în ceea ce privește obiceiurile lumii, dar au fost mari păcătoși înaintea Celui Preaînalt, motiv pentru care au fost deposedați de acest pământ. Nu este nimic rău în a fi prosper în viața materială sau intelectuală, atâta timp cât acesta nu este scopul sufletului tău. A face voia Creatorului este de un milion de ori mai bine decât orice succes uman. Fă această alegere!
    Vezi exemplul Sodomei și al orașelor care o înconjurau. Au făcut progrese mari, dar abundența de pâine i-a făcut pe locuitorii lor să uite de Dumnezeu și să comită păcate dezgustătoare. De ce să faci ceea ce condamnă Domnul? În cazul Sodomei, când a sosit judecata lui Dumnezeu, locuitorii ei și averea lor au fost distruse de focul și pucioasa care au căzut din Cer (Geneza 19:24). Ai grijă să nu te pierzi!
    Omul bogat despre care a vorbit Învățătorul cunoștea Scripturile, dar nu le înțelegea sensul. Așadar, a avut curajul să vrea să-l învețe pe Avraam calea dreaptă de a-și salva frații. Dacă vrei să învingi cu Cel Atotputernic, fii supus Bibliei și refuză ceea ce îți spune inima (Ieremia 17,9); astfel, vei vedea cum Domnul are dreptate cu învățăturile Sale. Esti responsabil pentru alegerea ta!
    Priviți la propovăduitorii care își împart sau își creează propriile biserici. Ei s-au răzvrătit, încetând de a asculta de Cel Atotputernic pentru a-și urmări propriile interese. Cum vor sta ei înaintea Domnului Bisericii în Ziua de Apoi? Scuzele lor vor fi oare primite de Cel Atotștiutor sau vor putea ei să-L convingă că planul lor a fost mai bun decât cel ceresc? Îndurare! Oricine urmează un răzvrătit sau îl ajută va fi responsabil pentru greșeala lui și va plăti un preț mare (Levitic 5.1).
    Lazăr nu s-a supărat cu ceea ce i-a dat Dumnezeu, ci era preocupat să primească mântuirea de la Cel Atotputernic și a fost mângâiat. Acum este timpul să te pregătești de veșnicie! Nu ceda păcatului sau lăcomiei, nici altor greșeli; la urma urmei, ascultând până la sfârșit, vei fi răsplătit cu fericirea veșnică (Apocalipsa 2:10). Merită toată osteneala, căci poți fi fericit pe vecie.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!