Mesajul zilei

23/07/2024 - CAUZA CONDAMNĂRII

Nu, nu pentru bunătatea ta, nici pentru curăţia inimii tale intri tu în stăpânirea ţării lor, ci din pricina răutăţii acestor neamuri le izgoneşte Domnul, Dumnezeul tău, dinaintea ta şi ca să împlinească astfel cuvântul prin care Domnul S-a jurat părinţilor tăi, lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov.

Deuteronom 9.5

Pentru mulți, este de neînțeles cum Dumnezeu a luat Palestina de la popoarele care locuiau acolo și a dat-o israeliților. Asta este însă ca un semn de avertizare pentru cei cărora nu le pasă de poruncile sfinte, pentru că, la fel ca oamenii care au locuit în acea țară – care nu trăiau în pace și, prin urmare, au fost nimiciți –, cei care astăzi se dedau păcatului, când vor deschide ochii, vor vedea că se îndreaptă spre osânda veșnică.
    Timp de secole, Dumnezeu a luptat împotriva oamenilor care locuiau în țara destinată lui Israel, ca să se convertească, abandonând viața lor păcătoasă, dar nu au vrut. Creatura nu are dreptul să nu fie de acord cu Creatorul, care este Atotputernic, iubitor și desăvârșit în Sine. El știe ce este bine pentru om; totuși, așa cum se întâmplă adesea astăzi, mulți preferă să se răzvrătească decât să respecte voia sfântă. Neascultarea lor îi pune sub stăpânirea vrăjmașului.
    Dacă ai avea puterea de a crea ceva, asta ar fi casa ta, nu-i așa? Noi aparținem Tatălui nostru ceresc și, prin urmare, cel mai bine este să învățăm ceea ce El a hotărât a ne fi lucrarea și să-I urmăm îndrumările cu toată puterea și din toată inima noastră. Poruncile Celui Atotputernic sunt spre binele nostru și ceea ce ne poruncește El este binecuvântarea adevărată. Vezi cum te-ai purtat, pentru că Dumnezeu nu glumește când vorbește despre iazul cu foc și cu pucioasă.
    Evreii nu au câștigat Țara Sfântă prin vreun lucru bun pe care l-au făcut, ci prin credincioșia lui Avraam, Isaac și Iacov. De fapt, noi am fost despărțiți de Dumnezeu din cauza păcatului lui Adam, dar Isus a plătit prețul mântuirii noastre și dacă credem în El și Îl primim ca Mântuitor și Domn, vom fi mântuiți. Odată cu schimbarea înțelegerii, vei cunoaște voia plăcută, bună și desăvârșită a lui Dumnezeu. Nu rata ocazia de a te izbăvi de rău!
    Un alt fapt important este să crezi că Domnul te binecuvântează doar atunci când crezi în Cuvânt. Așa luăm în stăpânire tot ceea ce El ne oferă. Făgăduințele consemnate în Scripturi sunt împlinite datorită bunătății și milei sfinte în viața celor care cred în ceea ce spune El în Biblie. Astfel, suntem vindecați, izbăviți și prosperăm în toate cele. Este de ajuns să crezi în Evanghelie pentru a fi binecuvântat. Amin!
    Acesta este mesajul care trebuie propovăduit tuturor oamenilor, altfel nimeni nu va fi mântuit. Există un pericol în ceea ce privește bisericile: numele unei confesiuni este adesea indicat ca unul care îi place lui Dumnezeu, dar acest lucru nu este adevărat. Biserica Domnului este construită de El Însuși, ducându-i pe cei rătăciți la Isus și vorbind inimilor lor, dându-le darul pocăinței. În Evanghelie, ești în legătură directă cu Domnul doar prin credința în Isus.
    Nu încerca să mulțumești pe Cel Atotputernic respectând regulile vreunei religii, pentru că asta nu va fi de niciun folos. Trebuie să cunoști Adevărul – Cuvântul lui Dumnezeu – și atunci vei fi mântuit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!