Mesajul zilei

21/07/2024 - ZIUA ROADELOR DOMNULUI

Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

Geneza 1.31

Visul lui Dumnezeu a început să se împlinească din nimic. El a făcut ceea ce a plănuit inima Lui. Celulele fiecărei plante, fiecărui animal și om au fost rezultatul lucrării unui Artist maestru, care le-a pus împreună și a definit modul în care vor funcționa. Întreaga creație a fost realizată cu perfecțiune până în cele mai mici detalii. Așa că, până la urmă, în ceea ce privește calitatea sa, Cel Atotputernic s-a realizat pe Sine.
    Totul a fost făcut de Isus, Cuvântul, așa că El este calificat să îndrepte orice greșeală, începând cu vindecarea emoțiilor, a bolilor trupului sau a relelor duhului. A nu consulta Cuvântul, care este însuși Domnul Isus, înseamnă a face o greșeală enormă. Cine a avut priceperea de a crea toate lucrurile, cât și de a pune puterea de reproducere în ele, în funcție de fiecare specie, poate îndrepta ceea ce este necesar.
    Cu fiecare cuvânt rostit de Dumnezeu s-a format ceva care ar fi de folos omului – o capodopera a mâinilor Sale –, care a fost constituit ulterior. În prima zi a fost creată lumina, iar în cea de-a doua, El a poruncit întinderea apelor; în cea de-a treia zi, a avut loc strângerea apelor, arătarea uscatului și producerea de iarbă verde; în cea de-a patra zi, au fost create soarele, luna și stelele; în cea de-a cincea zi, păsările și peștii, iar în cea de-a șasea, animalele.
    Odată ce a fost gata mediul propice vieții oamenilor, Dumnezeu a chemat alte ființe ca El să facă pe om. Aparent, proiectul celui care avea să fie după chipul și asemănarea Sa, a fost complex, pentru că cei trei oameni ai Treimii și-au băgat pur și simplu mâinile în lut și au făcut o ființă ca ei. În veșnicie, vom ști în detaliu ce L-a determinat pe Cel Atotputernic să planifice și să execute creația noastră.
    După ce a făcut pe om, Domnul l-a binecuvântat, poruncindu-i să crească și să se înmulțească. Se poate înțelege că El a vrut ca pământul să fie plin de aceste ființe asemănătoare Lui. De ce a decis Dumnezeu să creeze omenirea vom afla tot în Rai; de fapt, vom fi conștienți de mai multe lucruri și chiar Îl vom cunoaște așa cum ne cunoaște El. Este adevărat că am pierdut multe prin căderea lui Adam, dar, prin jertfa lui Isus de pe Calvar, am putut fi numiți copii și moștenitori ai lui Dumnezeu.
    Când a terminat de dat naștere la ceea ce și-a propus, Domnul a verificat cu rigurozitate tot ceea ce făcuse și a dat semnul aprobării. A văzut că totul era bun, inclusiv omul. Nu exista nicio modalitate de a spune că un singur lucru a venit cu vreun defect sau o slăbiciune. Defectele au apărut după păcat, când distrugătorul a intrat în lume.
    Lucrul frumos este că Dumnezeu S-a împlinit pe Sine în tot ceea ce a făcut. Astăzi, când El ne cheamă în Împărăția Sale, iertându-ne păcatele și dându-ne noua naștere, în care suntem refăcuți în Hristos, Cel Preaînalt vrea să se realizeze pe Sine în noua creație. Supune-te complet Lui și vei vedea că El te-a chemat să participi la slava și puterea Lui.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!