Mesajul zilei

20/07/2024 - PROIECTUL ERA AL UNUI STĂPÂNITOR

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Geneza 1.26

Este necesar să se acorde atenție lucrării realizate împreună cu Sfânta Treime. Cu puțin timp înainte de a finaliza proiectul creației, Dumnezeu Tatăl a vorbit cu mai multe entități că ar trebui să facă om după chipul Lor. Cu siguranță, El s-a adresat Fiului și Duhului Sfânt. Apoi, Ei au lucrat și din colbul pământului au făcut ființa dorită, care, având o suflare de viață, a devenit un suflet viu, care nu va înceta să trăiască.
    Ființa umană nu a fost creată numai după chipul lui Dumnezeu, ci și după asemănarea Lui. Aceasta arată că, sub îndrumarea sfântă, ea putea face ceea ce făcea Domnul. Cu toate acestea, căderea lui Adam ne-a cauzat un rău enorm, deoarece ne-a despărțit de Dumnezeu și ne-a pus sub stăpânirea lui Satana. Dacă Adam și Eva ar fi rămas în grădină și nu ar fi fost așezat un înger care să-i împiedice să intre și să mănânce din pomul vieții, am fi putut fi despărțiți de Cel Preaînalt pe vecie.
    Planul inițial era ca omul să stăpânească peste peștii mării. Ori, apa simbolizează Cuvântul; deci, când vorbim despre ei, putem înțelege că reprezintă ființele care operează în Împărăția lui Dumnezeu pentru a-I împlini voia. Omul ar fi ca un partener al Celui Preaînalt, la fel ca Isus, care a vorbit și a făcut numai ceea ce I-a poruncit Tatăl. Neascultarea a adus forțele împărăției răului în mijlocul nostru, dar, odată cu lucrarea de pe Calvar, această lucrare a încetat (Ioan 12:31).
    Omul va stăpâni peste păsările cerului. În pilda semănătorului, Isus a comparat păsările care mănâncă semințe căzute pe marginea drumului cu demonii. El a spus, cu alte cuvinte, că oamenii din afara Căii pierd revelațiile primite de la Domnul, în timp ce Satana „mânâncă” ceea ce nu a pătruns în inimile lor. Acest lucru se întâmplă celor care nu sunt în Hristos. Este timpul să eliberăm oamenii de jugul întunericului.
    În ceea ce privește animalele târâtoare, înțelegem că omul ar avea putere asupra ființelor microscopice, care, la intrarea în contact cu el, i-ar provoca un mare rău. În spatele fiecărei ispite se află un duh rău, fie în suflet, în trup sau în duh. Am avea puterea de a rezista forțelor malefice și de a le îndepărta din viața noastră. Este timpul să reparăm marea pierdere suferită de noi și să începem să fim din nou visul lui Dumnezeu.
    Așa cum, prin păcatul lui Adam, am pierdut puterile care ni s-au dat, prin lucrarea realizată de Hristos, le-am recâștigat pe toate. În acest fel, avem autoritate asupra împărăției diavolului; la urma urmei, unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult (Romani 5:20). Astăzi, poziția celor care Îl primesc pe Isus revine la cum a fost planificată la începutul creației. Din stăpâniți suntem din nou stăpânitori. Însă, putem fi siguri de un lucru: fără Isus, nu putem face nimic (Ioan 15:5).
    Nu lăsa diavolul să te asuprească. Ridică-te în Numele lui Isus și poruncește scoaterea imediată a tuturor relelor care te țin strâns și încearcă să te distrugă. Apoi, crede că lucrarea a fost făcută. De fiecare dată când te ridici în Hristos, Dumnezeu este slăvit (Ioan 14:13).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!