Mesajul zilei

17/07/2024 - ÎNDRĂZNEALA TRIMISULUI LUI DUMNEZEU

Moise a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Pe la miezul nopţii, voi trece prin Egipt

Exod 11.4

Slujitorii lui Dumnezeu trebuie să aibă îndrăzneală pentru a anunța mesajul sfânt. Moise a avertizat că, la miezul nopții, Domnul va veni în mijlocul poporului egiptean pentru a-și îndeplini lucrarea cumplită. Fiecare întâi născut din Egipt avea să moară, de la cel al lui Faraon, care stătea cu el pe tron, până la cel mai umil egiptean, inclusiv animalele. Mulți erau căsătoriți și aveau copii, dar fiind primii născuți din familiile lor, aveau să moară și ei. Îndurare!
    Strigătul urma să fie mare în țara lui Ham, din cauza morții celor dintâi născuți în fiecare casă. Nu ar fi existat o singură familie în care acest lucru să nu se fi întâmplat în acea noapte. Acest eveniment ne amintește de ziua cea mare, în care Isus se va întoarce pe pământ și, apoi, cei care nu s-au născut din nou – în afara comuniunii cu Dumnezeu – vor fi trimiși în chinurile veșnice, din care nu vor mai ieși niciodată. Ai grijă să nu te pierzi!
    Cu toate acestea, în casele evreilor, nu va fi tristețe, ci bucurie. Israeliții aveau să părăsească sclavia pentru libertate, îndreptându-se spre țara în care curgea lapte și miere. La fel se va întâmpla la a doua venire a Domnului. Cei mântuiți vor intra în Împărăția pregătită pentru ei de la întemeierea lumii, dar cei care nu primesc mântuirea prevăzută pentru ei vor fi lăsați afară. Pregătește-te, pentru că asta se va întâmpla!
    Moise a spus că nici măcar un câine nu ar lătra pe evrei, astfel încât să fie clar că Dumnezeu știe să facă diferența între cele sfinte și cele necurate. El a vorbit despre aceasta lui Faraon, cât și celor care erau în fața lui. Slujitorul Domnului trebuia să fie curajos, pentru că, cu siguranță, diavolul l-a ispitit să respecte prezența împăratului. Cu toate acestea, a respectat prezența adevăratului Împărat care era alături de el. Nu-l lipsi niciodată de respect pe Cel care este Adevărul!
    Faraon a auzit ceea ce nu a vrut mereu să audă. Moise a spus că toți slujitorii săi vor veni la el, zicând:  Atunci, toţi aceşti slujitori ai tăi se vor pogorî la mine şi se vor închina până la pământ înaintea mea, zicând: «Ieşi, tu şi tot poporul care te urmează!» După aceea, voi ieşi’.” Moise a ieşit de la Faraon aprins de mânie (v. 8). Apoi, arzând de mânie, a părăsit pe Faraon. Mesajul a fost dat și nu mai era nimic de făcut. La fel, într-o bună zi, cineva undeva în lume va ține ultima propovăduire, va da ultima invitație la mântuire și va veni sfârșitul.
    Cel Preaînalt îi spusese lui Moise că împăratul nu-l va asculta, pentru ca minunile Lui să se înmulțească în acel neam. A fost ziua cea mai glorioasă pentru descendenții lui Avraam, deoarece aveau să fie eliberați. Domnul te invită să faci parte din oamenii pe care El îi sfințește și vei trăi cu El pe vecie. Vei primi această invitație sau îți vei amâna în continuare decizia? Fii cu mare grijă! Ia-o acum!
    Chiar dacă Moise a făcut toate minunile poruncite de Dumnezeu înaintea lui Faraon, acesta din urmă nu a crezut. Sunt mulți cititori care nu au crezut cu adevărat în Domnul. Cine greșește merită suferința veșnică pe care o va afla!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!