Mesajul zilei

16/07/2024 - PREGĂTIREA PENTRU EXOD

Domnul a făcut ca poporul să capete trecere înaintea egiptenilor. Chiar Moise era foarte bine văzut în ţara Egiptului, înaintea slujitorilor lui Faraon şi înaintea poporului.

Exod 11.3

În tot timpul cât israeliții au fost sclavi în Egipt, au fost jefuiți de drepturile lor, deși erau moștenitorii făgăduinței Domnului către Avraam. Dumnezeu nu a putut lăsa acest lucru „să treacă neobservat”, pentru că, El este Dreptate și ar crea un mijloc prin care totul să le fie înapoiat. Ori, nici măcar Laban nu a fost în stare să-l jefuiască pe Iacov, cu atât mai puțin poporul egiptean. Va veni vremea când vor lua cu ei ceea ce li s-a furat.
    Este un timp pentru a te ruga și un timp pentru a acționa. Ei nu ar trebui doar să strige pentru ca Cel Atotputernic să facă dreptate și să primească astfel rodul întregii lor lucrări de-o viață. Prin urmare, au fost învățați să ceară vecinilor lor vase de argint și vase de aur. Fă întotdeauna ceea ce îți spune Tatăl, pentru că, deși poate fi nevoie să folosești păr de capră pentru a ține ceea ce ți s-a vândut, nu vei greși. Totuși, acest lucru trebuie spus de Domnul, și nu să vină din mintea ta sau a altcuiva.
    Când Dumnezeu dă o poruncă, nu trebuie să ne rugăm în continuare pentru ca El să o confirme, pentru că mărturia Lui în noi este suficientă. Pune-ți inima în toate revelațiile Celui Preaînalt și atunci credința va veni și, cu ea, vei primi ceea ce ți s-a spus. Pe de altă parte, dacă simți că nu este încă timpul să acționezi, dar ai mărturia Cuvântului, roagă-te, pentru că este un semn că dușmanul lucrează.
    Când știi din Scripturi că un lucru îți aparține, adună-ți puterile și ordonă să se întâmple. Chiar dacă totul pare să arate că nu există nicio cale, pur și simplu crede. Duhul Sfânt te va călăuzi în Cuvânt și, având mărturia Domnului, nu te supune nici unei minciuni a vrăjmașului, ci să-ți însușești revelația. Tu ești cel care face ca lucrarea lui Dumnezeu să se realizeze în viața ta.
    Biblia garantează că niciun cuvânt rostit de Cel Preaînalt nu dă greș (Isaia 55.11) și, desigur, El nu Se va lepăda de Sine în viață. Poruncile sfinte vor fi pe deplin îndeplinite. Însă, nu putem forța pe Domnul să facă voia noastră, căci, la urma urmei, a Lui este cea care trebuie făcută. Nu încercați niciodată să determinați ca ceva să se realizeze fără mărturia lui Dumnezeu în inima voastră. El face doar ce spune!
    Trebuiau să-și vorbească unul în urechile celuilalt, ca să poată obține vase de argint și aur. Sunt lucruri pe care trebuie să le spunem doar celor care sunt alături de noi în misiunea dată de Domnul și de alții. Fii mereu atent la ceea ce Domnul va porunci; atunci, vei avea condițiile să duci la îndeplinire tot ceea ce ți se spune. După ce ai înțeles voia sfântă, vei simți bucurie și pace în suflet. Așadar, determină!
    Trebuie să căutăm diferența despre care vorbește Domnul, strigând pentru realizarea dreptății Sale și mergând la judecată pentru Adevăr. Niciodată să nu te grăbești și să nu te mânii, căci mânia omului nu face dreptatea lui Dumnezeu. Cu credința pe care El ți-o dă, vei face lucrarea așa cum a fost prevăzut. Prin urmare, când credința vine în inima ta, nu întârzia să acționezi. Aleluia!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!