Mesajul zilei

15/07/2024 - ULTIMA ORGIE

Domnul a zis lui Moise: Voi mai aduce o urgie asupra lui Faraon şi asupra Egiptului. După aceea, vă va lăsa să plecaţi de aici. Când vă va lăsa să plecaţi de tot, chiar vă va izgoni de aici.

Exod 11.1

Se apropia momentul decisiv al crudei orgii – moartea întâiului născut –, când va fi răzbunat fiecare băiat evreu pe care neamul egiptean îl ucisese, respectând decretul demonic al lui Faraon care a domnit 80 de ani. Noul împărat l-a înfruntat pe băiatul care a scăpat de moarte la naștere, pentru că părinții lui erau temători de Dumnezeu. Ceea ce voia acel tiran era să distrugă poporul lui Avraam, dar el era cel care avea să fie ucis.
    Domnul știa că avea să fie ultima orgie, pentru că, cu durerea care avea să cuprindă Egiptul, Faraon nu avea să-i mai țină pe evrei. Atunci, cei dragi Lui ar trebui să plece în grabă, pentru că, în curând, fiara sălbatică care stăpânea inima împăratului avea să iasă pentru a încerca să distrugă sămânța din care avea să se nască Isus. Însă, întrucât Dumnezeu este credincios și știe să lucreze în cel mai bun mod, Faraon nu numai că i-ar ține nevătămați pe copiii lui Iacov, ci ar muri din cauza atitudinii sale ucigașe.
    Într-o bună zi, Cel Preaînalt va răzbuna sângele prorocilor și al altor slujitori pe care conducătorii multor neamuri au hotărât să-i aducă la tăcere, pentru ca Adevărul să nu ajungă la oameni. Vai de cei care vor da socoteală de sângele care strigă pe pământ! Dumnezeu va face dreptate. El știe tot ceea ce orice om, în orice moment, a suferit pentru Evanghelie și nu-l va da uitării. Împacă-te chiar acum cu Domnul, pentru că apoi va fi doar judecata.
    Ziua răzbunării Domnului va fi una de mare tristețe, pentru că atunci când oamenii vor primi vestea că trebuie să mărșăluiască spre iazul care va arde cu foc și cu pucioasă pe vecie, vor implora milă, dar aceasta nu va mai fi disponibilă lor. Cei care îi slujesc astăzi lui Dumnezeu, se străduiesc să facă voia Lui și nu lasă dușmanul să-i folosească, căci știu că le va fi dată cununa neprihănirii.
    Durerea egiptenilor, amestecată cu teama că s-ar putea întâmpla ceva mai rău, l-au făcut pe Faraon să le ordone să părăsească țara cât mai repede posibil. Odată cu ei, au ieșit îngerii lui Dumnezeu, care au împiedicat acea națiune să se scufunde complet în întuneric și suferință. Astăzi, Cel Preaînalt plănuiește toate lucrurile pentru cel mai mare eveniment la care va fi martor omenirea: venirea glorioasă a Împăratului împăraților și a Domnului domnilor. Ești oare pregătit pentru această zi?
    Câtă durere nu ar fi evitată dacă oamenii nu ar lăsa demonii să le stăpânească sufletele și s-ar întoarce la Domnul! Cu toate acestea, pentru mulți acest lucru este aproape imposibil, deoarece, crezând și iubind diavolul, nu vor fi mântuiți și, astfel, le vor lipsi tot ce este mai bun de la Dumnezeu pe pământ, precum și fericirea veșnică. Depinde de noi să continuăm să propovăduim Vestirea, făcându-i pe oameni să înțeleagă că, în Hristos, pot fi cu adevărat liberi. Aleluia!
    Ceea ce spune Dumnezeu se va împlini pe deplin. Înainte ca Moise să înceapă să vorbească cu Faraon, Domnul știa cum va rezolva lucrurile, pentru că El este Atotștiutor. Prin urmare, putem și trebuie să-L ascultăm întotdeauna, pentru că El nu va greși niciodată. Pregătește-te să fii mântuit!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!