Mesajul zilei

13/07/2024 - PLIN DE DISPERARE, DAR NECONVINS!

Și turmele noastre tot trebuie să meargă cu noi şi să nu rămână o unghie din ele, căci din ele vom lua ca să slujim Domnului, Dumnezeului nostru, iar până vom ajunge acolo, nu ştim ce vom alege ca să aducem Domnului.

Exod 10.26

Orgia întunericului l-a luat prin surprindere pe Faraon. Când și-a dat seama, nu mai vedea nimic, căci bezna era atât de deasă de o putea atinge. Nu se mai auzise niciodată despre așa ceva: oamenii respirau și, în același timp, atingeau norul întunecat care îi învăluia. Chiar a fost ceva înfricoșător și de neînțeles. Ceea ce face Dumnezeu pentru poporul Său este mai mare decât ceea ce își pot imagina oamenii.
    Timp de trei zile, egiptenii nu s-au putut mișca de unde se aflau. Au putut oare autoritățile să-și îndeplinească îndatoririle la palatul împăratului și în celelalte administrații ale națiunii? Din relatarea biblică se înțelege că oamenii nici măcar nu s-au putut scula din locurile lor. Imaginați-vă copiii mici, cărora trebuiau să li se schimbe scutecele, și cei care au fost îngroziți de situație și s-au simțit rău! Acolo s-a întâmplat ceva groaznic.
    Deși haosul a pus stăpânire pe țară, în Goșen, unde locuiau israeliții, nu a fost nicio beznă. În casele poporului lui Dumnezeu, era lumină. Ce diferență poate face Domnul în favoarea alor Săi! Pentru că suntem mădulare în Trupul lui Hristos, avem și noi dreptul la un astfel de tratament? Nu trebuie să acceptăm nicio suferință, pentru că, fiind în Hristos, suntem izbăviți de orice rău. Aleluia!
    Această urgie care a îngrozit Egiptul nu a afectat niciun membru al poporului Domnului. Prin urmare, continui să spun că avem dreptul să nu acceptăm nimic din ceea ce diavolul încearcă să pună asupră-ne. Chiar dacă toată lumea are probleme, nu putem permite ca acestea să ni se întâmple nouă; la urma urmei, Cel Atotputernic spune că trebuie să existe o deosebire între noi și cei rătăciți. Asa că, fii de neclintit!
    Un conducător cu suflet rău poate face să sufere întreaga națiune; însă, un om smerit față de Domnul, a cărui viață este călăuzită de iubire, își va face țara sau familia binecuvântată. Fără îndoială, oricine răspunde chemării Tatălui ceresc și o pune în practică va avea parte de ajutorul sfânt în viață. În scrisoarea către biserica din Efes, Domnul i-a lăudat pe oamenii de acolo pentru că urau faptele nicolaiților, așa cum o făcea și El (Apocalipsa 2:6).
    Cei mântuiți trebuie mereu să strige pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să opereze, deoarece deosebirea trebuie văzută întotdeauna. În acea zi, Cel Preaînalt a hotărât ca întunericul să nu treacă de linia care despărțea regiunea Gosen de restul Egiptului. Aceasta ne servește ca un avertisment, pentru că, fiind copii ai luminii, nu putem colabora cu forțele răului. Suferința, oricare ar fi ea, nu poate ajunge în locul nostru.
    Nu am ajuns încă acolo unde trebuie să fim, așa că trebuie să fim vigilenți și să nu permitem răului să ne atingă. Ungerea Domnului trebuie să ne însoțească, precum și poruncile Sale. Ceea ce ne-a fost dezvăluit nu trebuie nesocotit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!