Mesajul zilei

09/07/2024 - MOMENTUL A SOSIT

Domnul a zis lui Moise: „Întinde-ţi mâna spre cer, şi are să bată piatra în toată ţara Egiptului, pe oameni, pe vite şi pe toată iarba de pe câmp în ţara Egiptului!”

Exod 9.22

Amenințările s-au împlinit. Dumnezeu a trimis ploaie cu piatră, tunete și foc peste Egipt, cu excepția ținutului Gosen. Imaginează-ți ce a fost în inima împăratului rău, deoarece, ca și în celelalte dăți, s-a întâmplat așa cum vorbise Moise. Dar de ce nu s-a răzgândit Faraon și nu i-a lăsat pe israeliți să plece? Din același motiv pentru care mulți păcătoși nu se convertesc: îi plăcea păcatul.
    Majoritatea oficialilor împăratului le era teamă și s-au ascuns acasă, cerând slujitorilor să facă la fel. Cu toate acestea, fără îndoială, mulți trebuie să fi acționat cu imprudență, necrezând că va fi așa cum vorbise omul lui Dumnezeu. Apoi, când grindina a căzut peste ei, au plătit cu propria lor viață, dar și cu cea a slujitorilor și animalelor. Oricine așteaptă să vadă dacă iazul cu foc și cu pucioasă este real și veșnic, va descoperi că este adevărat.
    La ridicarea toiagului lui Moise, făgăduința s-a împlinit, căci nu s-a auzit și nici nu se va auzi vreodată că piatră - grindină -, tunet și foc să cadă din cer așa cum a fost în ziua aceea. Tot ceea ce face Dumnezeu este desăvârșit și, prin urmare, cine s-a ascuns sub un copac a fost lovit din plin. Biblia spune că până și copacii au fost doborâți (v. 25). La întoarcerea lui Hristos, toate corpurile cerești aprinse se vor topi (2 Petru 3.10). Nu va exista nicio scăpare. Ai grijă!
    Tot ce era pe câmp a fost nimicit, atât oameni, cât și animale, precum și iarba, iar toți copacii au fost frânți. La întoarcerea lui Hristos, nu va mai rămâne o casă în picioare și nici o piatră una peste alta. Distrugerea va fi de o asemenea amploare încât totul se va contopi, și nici măcar forma elementelor nu se va distinge. Este bine să te pregătești pentru această zi ca să nu te ia prin surprindere. Tu ce vei face?
    Îm ținutul evreilor, nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, după Cuvântul Domnului. Va veni ziua în care se va suna ultima trâmbiță și Fiul lui Dumnezeu se va pogorî din Cer cu un strigăt mare și atunci nu se va mai putea face nimic. Cei mântuiți vor vor avea parte de Slavă, iar cei rătăciți, de pedeapsa veșnică, pentru că nu au primit pe Domnul Isus ca Mântuitor și nu s-au pocăit de faptele lor rele. Dacă Hristos s-ar întoarce acum, ce s-ar întâmpla cu tine? Pregătește-te!
    Faraon a dat înapoi, și-a mărturisit păcatul lui Moise și a recunoscut judecata Domnului de a proceda astfel. În plus, împăratul a spus că el și poporul său sunt nelegiuiți. Apoi, a cerut mijlocirea omului lui Dumnezeu, pentru a o opri acea urgie, și a promis că va lăsa pe israeliți să plece. De data aceasta, ar fi putut Moise să aibă încredere în împărat? Cu siguranță nu! Faraon dorea de fapt un prilej de a-i ucide pe evrei.
    Moise i-a spus că se va ruga și va veni pacea, dar nu a crezut în cuvântul împăratului și, astfel, vor fi trimise și alte urgii. Lui Faraon i-a fost greu să învețe calea și, oricât de mult ar fi văzut lucrarea lui Dumnezeu înfăptuită, până la urmă, nu s-a pocăit și a pierit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!