Mesajul zilei

08/07/2024 - ÎNCEPUTUL FRICII

Aceia dintre slujitorii lui Faraon care s-au temut de Cuvântul Domnului şi-au adunat în case robii şi turmele.

Exod 9.20

Imaginea a început să se schimbe. Odată cu ciuma care a căzut asupra egiptenilor și cu amenințarea urgiei grindinei, oamenii și-au dat seama că nu se pot juca cu Dumnezeul evreilor. Lipsa fricii din inima omului îl împiedică să fie binecuvântat și, în același timp, îl face pe diavol să-și îndeplinească lucrările rele în interiorul său. Cuvântul Domnului garantează că un blestem nu poate afecta pe cineva dacă este neîntemeiat (Proverbele 26.2).
    Principalul motiv pentru care oamenii suferă din cauza diavolului este lipsa fricii de Dumnezeu. Ori, acolo unde El nu este prezent, dușmanul va provoca distrugere. Printre cei mântuiți, se poate întâmpla același lucru. De cele mai multe ori, vina este a celor care nu-i învață cum să slujească cu adevărat Domnului. De fapt, atunci când cineva nu este păzit de Cel Preaînalt, devine vulnerabil la atacurile iadului. Oamenii suferă din lipsă de cunoștință (Osea 4,6).
    Dacă toți ar ști să caute cu adevărat pe Dumnezeu, să creadă în Cuvântul Său și să folosească Numele Său pentru a distruge atacurile forțelor răului, în scurt timp, am vedea milioane de păcătoși încrezându-se în Hristos. Proasta învățătură despre drepturile celor mântuiți și ce pot face aceștia folosind Numele lui Isus a făcut pe mulți sclavi ai diavolului.
    Biserica nu poate fi încolțită, văzând păcatul și disprețul față de Dumnezeu crescând, dacă are puterea ca orice va lega pe pământ va fi legat în Cer (Matei 18,18). Poate că tu însuți suferi inutil,căci, În loc să alungi lucrările celui rău, ai crezut în nelegiuire, ca o modalitate prin care Tatăl te învață să te temi de El. Diavolul este mulțumit de necunoașterea duhovnicească a creștinilor.
    Scripturile declară: Când biruie cei neprihăniţi, este o mare slavă, dar când se înalţă cei răi, fiecare se ascunde (Proverbele 28:12). Este exact ceea ce se întâmplă acolo unde a ajuns Adevărul. La începutul călătoriei creștine, oamenii sunt fericiți – își schimbă viața și încep să slujească cu adevărat lui Dumnezeu. Cu toate acestea, după ceva timp, vrăjmașul reușește să se întoarcă cu o forță de șapte ori mai mare în viața multora. Îndurare!
    Singurul motiv pentru care nu au mai murit mulți oameni în Egipt în ciuma grindinei a fost pentru că unii dintre oficialii lui Faraon se temeau deja de Domnul. Acești reprezentanți ai Faraonului au recunoscut că Dumnezeu nu Se joacă în lucrarea Sa. Astfel, au poruncit oamenii care lucrau pentru ei să se refugieze în case și să-și adune vitele de pe câmp. În locurile în care animalele au rămas la pășunat și oamenii în locuri deschise, nu a mai rămas niciunul în viață. Adăpostește-te în Isus!
    Ia în serios ceea ce ți-a poruncit Domnul, altfel vei fi responsabil pentru ceea ce se va întâmpla cu tine, cu familia ta sau oricine nu a avut ocazia să audă Buna Vestire a Evangheliei. Suntem într-un război, în care, dacă nu acționăm pe măsură, diavolul ne va devora cu totul.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!