Mesajul zilei

07/07/2024 - ADEVĂRATUL SCOP

Dar te-am lăsat să rămâi în picioare ca să vezi puterea Mea şi Numele Meu să fie vestit în tot pământul.

Exod 9.16

Există un scop în tot ceea ce Dumnezeu face, spune și ne poruncește să facem, și nebuni sunt cei care nu Îl ascultă. Cel Atotputernic ne cunoaște încă înainte de a ne naște și, când eram o masă fără formă, știa cine vom fi și a lucrat la formarea noastră. Prin urmare, a nu urma îndrumările Lui înseamnă a face o greșeală gravă. Cu siguranță, Cel Atotputernic ne-a pregătit pentru acest moment glorios și, de aceea, trebuie să-L căutăm.
    Poruncile Celui Preaînalt ne aduc beneficii, căci ne fac să înfruntăm uneltirile vrăjmașului și ne permit să ne bucurăm de făgăduințele sfinte. Oricine urmează aceste rânduieli va primi mari binecuvântări în viață. Mai târziu, când se va afla într-o încercare mai mare, de care nu va trece, va concluziona că îi lipsește puterea pe care ar fi dobândit-o dacă le-ar fi urmat.
    Cel Atotputernic i-a spus lui Faraon motivele pentru care îl ține în viață: să-i arate puterea de Sus și să facă ca Numele Lui să fie vestit peste tot pământul. Prin urmare, dacă Faraon ar avea o inimă bună, ar recunoaște public ceea ce a spus Dumnezeu despre el și ar lăsa poporul evreu să plece. Înțelegeți că oricare dintre acele urgii l-ar fi putut ucide pe împărat, dar, trecând prin ele, a fost martor la cât de mare este puterea sfântă în acțiune.
    Pe voi, care citiți acest text, vă sfătuiesc să nu fiți niciodată răi cu voi înșivă, pentru că, fără îndoială, Cel Preaînalt v-a dat nenumărate dovezi ale puterii și iubirii Sale. Motivul pentru care El v-a ținut în viață până astăzi este ca să puteți fi conștienți de bunătatea Lui, fără a vă lăsa folosiți de dușman. Însă, de nu vă smeriți sub mâna puternică a lui Dumnezeu, va veni ziua în care veți afla că ați luat cea mai proastă hotărâre. Îndurare!
    La Judecata de apoi, nu veți putea da vina pe nimeni, și cu atât mai puțin pe Domnul, pentru condamnarea voastră dacă nu vă veți converti. Tatăl dă tuturor ocazia să înțeleagă voia Sa, dar oricine rămâne inflexibil și hotărât să nu se închine înaintea Lui își va da seama că a fost responsabil pentru propria condamnare. Este bine să vă verificați atitudinile față de atingerile sfinte ale inimii, pentru a nu vă rătăci.
    Ca și cum ar fi o declarație de indignare, Cel Atotputernic l-a întrebat pe împărat cum de încă stătea ridicat împotriva poporului Său, fără a-l lăsa să plece. Astăzi, același lucru se cere celor care se dedau prostituției, crimei și altor păcate, ca să nu spună mai târziu că nu au înțeles vremea vizitei lui Dumnezeu. Atitudinea de răzvrătire a cuiva împotriva chemării sfinte îl va face să regrete asta pe vecie.
    Faraon nu a murit de ciuma provocată de urgiile asupra egiptenilor, pentru că Dumnezeu a vrut să-i mai dea o șansă. În ceea ce vă privește, cât timp veți mai aștepta pentru a primi pe Isus ca Mântuitor și să-I slujiți? Nu mai întârziați, căci s-ar putea să nu mai existe o altă ocazie de a fi mântuiți, iar condamnarea voastră va fi inevitabilă.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!