Mesajul zilei

04/07/2024 - PREVESTIRE ÎMPLINITĂ

Faraon a trimis să vadă ce se întâmplase, şi iată că nicio vită din turmele lui Israel nu pierise. Dar inima lui Faraon s-a împietrit şi n-a lăsat pe popor să plece.

Exod 9.7

Domnul spusese că a doua zi ciuma va lovi turmele egiptenilor, dar ce puteau face ei? Să creadă în Dumnezeu și să nu-și lase vitele la pășunat. Cine este nesupus și nu ține seama de revelația Domnului, va trece prin situații groaznice. Acest lucru s-a întâmplat în lume și în biserici, fiindcă, acolo unde sunt cei care nu cred în călăuzirea Celui Atotputernic, are loc lucrarea împărăției întunericului și suferinței.
    Odată cu întoarcerea lui Isus, omenirea va fi împărțită în două grupuri: cel din stânga, alcătuit din cei care nu se supun Cuvântului, care vor merge în pierzanie, și cei din dreapta, care vor fi invitați în Împărăția veșnică, pregătită pentru ei de la începutul veacurilor. Cu toate acestea, mulți oameni, deși au fost duși de părinții lor în casa lui Dumnezeu când erau copii, nu-L mai urmează pe Domnul și Îi nesocotesc avertismentele.
    Pentru a fi pus în grupul care va fi în stânga Învășătorului, este suficient să nu te căiești și să nu vrei să faci parte din Împărăția Cerurilor, fiind exclus de la viața veșnică. Faraonul părea să aibă în inimă o fiară sălbatică, împiedicându-l să recunoască pe Domnul ca Dumnezeu. Din păcate, mulți se comportă astfel. Unii recunosc că El este adevăratul Creator al tuturor lucrurilor, dar nu cred pe deplin în Cuvântul Său. Asta este foarte trist!
    Confirmând că toate vitele Egiptului au murit și că niciuna dintre vitele israeliților nu a fost omorâtă, împăratul ar fi trebuit să strige după iertarea sfântă și, în același timp, să hotărască eliberarea robilor. Totuși, așa cum se întâmplă în multe cazuri, cei care nu cred în Dumnezeu se lasă conduși de dușman și, chiar și în fața multor dovezi, nu se pocăiesc. Cei care fac asta trăiesc în suferință și vor avea parte de moartea veșnică, fără Isus.
    Apostolul Petru, când a fost părtaș la minunatul pescuit, după ce a ascultat de porunca lui Isus, a cerut Domnului să se retragă de la el, deoarece se considera un păcătos. Omul care are frică în inimă înțelege că se află în prezența sfântă prin îndurare și, astfel, se bucură de bunurile acordate de Preaiubitul Împărat. Cine nu se teme de Domnul și nu-I ia în seamă avertismentele, își nesocotește propriul suflet, care Îl recunoaște ca Mântuitor și se îndreaptă spre pierzanie. Îndurare!
    Cel care este martor la slava sfântă, dar nu se supune lui Dumnezeu, va fi considerat mai răspunzător decât cel care nu a asistat niciodată la vreo lucrare a puterii Sale. Minunile Celui Atotputernic, pe lângă faptul că îi ajută pe cei aflați în nevoi, le întăresc credința de a birui în lupte. A învăța de la Hristos înseamnă a fi sigur de cea mai bună învățătură, niciodată atinsă de nimeni altundeva. Fiul lui Dumnezeu are această învățătură!
    Semnele au fost făcute pentru ca noi să credem și să avem viață (Ioan 20:31). Prin urmare, fii atenta la lucrările lui Dumnezeu în numele tău sau în numele altora. Astfel, credința ta va crește și apoi, într-un moment de atingere a Lui, vei putea alunga tot ceea ce te asuprește. Numai cei care sunt izbăviți de Isus sunt cu adevărat izbăviți.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!