Mesajul zilei

03/07/2024 - DEOSEBIREA ÎNTRE TURMELE DE ANIMALE

Dar Domnul va face deosebire între turmele lui Israel şi turmele egiptenilor, aşa că nu va pieri nimic din tot ce este al copiilor lui Israel

Exod 9.4

A făcut Dumnezeu deosebire doar între vitele egiptenilor și ale israeliților și nimic altceva? Nu, El iubește pe toți cei care Îl iubesc (Ioan 14:21) și este în stare să facă ceea ce este necesar pentru a le asigura traiul. Mai mult, Domnul ne-a iubit atât de mult, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică (Ioan 3:16). Oricine află ce a făcut Isus pentru el își primește vindecarea, izbăvirea și mântuirea. Fă-ți partea ta acum!
    „Despre boi vorbește Domnul?” a întrebat apostolul Pavel la un moment dat (1 Corinteni 9:9). Pentru cei care învață Calea Celui Atotputernic, știu să se comporte în orice situație și să acționeze în Numele lui Isus, lucrarea este împlinită. Un miracol nu este tot ce poate face Domnul în viața cuiva, ci începutul unui ciclu de lucrări minunate, care nu se va termina niciodată. Poți fi eliberat complet sau Dumnezeu poate începe eliberarea ta. Crede și trăiește! Ce vei face oare?
    Dacă visele ți s-au năruit, speranța ți s-a încheiat și familia îți e în pericol în ciuda faptului că te rogi mereu, trebuie să-ți schimbi felul de a te purta. Trebuie să fii mai ferm în credința ta și să-ți ceri drepturile în Hristos. Tot ce a făcut Fiul lui Dumnezeu pe Calvar I-a fost dat; de aceea, primește Numele lui Isus și fii hotărât să-i aduci pe toți cei din familia ta în Împărăția lui Dumnezeu, pentru că mântuirea te privește pe tine și casa ta. Crede în asta și fii biruitor!
    A greșit apostolul Petru când a spus că suntem națiunea sfântă, un popor deținut exclusiv de Dumnezeu și că misiunea noastră este de a vesti virtuțile Celui care ne-a chemat din întuneric la lumină (1 Petru 2:9)? Desigur că nu! Greșesc mult cei care află de drepturile lor în Hristos pentru ca apoi, în loc să le ceară, acuză pe Domnul că nu a făcut nimic pentru ei. Asumându-ne lucrarea realizată de Isus pentru noi, ne bucurăm de ce este mai bun în Dumnezeu în lucrările Sale.
    Ai uitat de beneficiile rezultate din moartea lui Isus? Ori, tot ceea ce e în tine trebuie să glorifice Numele sfânt al Domnului. Pentru cei care nu-și cer drepturile în Fiul lui Dumnezeu, viața este o amăgire; însă, de ascultă de Cuvântul sfânt, vor sta departe de dușman și vor începe să se bucure de tot ce este mai bun în această viață. Crede: Dumnezeu știe să-i deosebească pe cei care cred de cei care nu cred în El.
    Orice cerem, pretindem sau luăm în stăpânire în Numele lui Isus, El va face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul (Ioan 14:13). Minunea de care aveți nevoie este ușor de obținut, doar să primiți favoarea lui Dumnezeu în moartea lui Hristos și apoi să vă asumați ceea ce vă aparține în credința în El, cerând calea de ieșire din rele. Nu te lăsa biruit de nicio lucrare a celui rău, ci biruiește-l! Determinarea ta este importantă.
    Cu ciuma asupra animalelor, Domnul l-a făcut de rușine pe falsul zeu numit Amon, care era considerat protectorul lor. Nu era animal în Egipt – cal, măgar, oaie sau bou – care să nu fi fost lovit de ciumă și să nu fi murit; însă, în regiunea israeliților, nimeni nu a murit. Ce zici de a face parte din teritoriul lui Isus? Ia hotărârea acum și trăiește din plin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!