Mesajul zilei

02/07/2024 - AMENINȚĂRILE S-AU MĂRIT

Iată, mâna Domnului va fi peste turmele tale de pe câmp; peste cai, peste măgari, peste cămile, peste boi şi peste oi, şi anume va fi o ciumă foarte mare.

Exod 9.3

Ca trimis al lui Dumnezeu, Moise a trebuit să se ducă la Faraon și să-i spună să lase poporul evreu să plece să slujească Domnului. Un slujitor al Celui Preaînalt nu poate să nu se supună niciodată poruncilor sfinte, chiar dacă trebuie să aibă de-a face cu un om rău pentru a transmite mesajul, așa cum a trebuit să facă Moise cu Faraon. Ori, planurile lui Dumnezeu sunt perfecte, pentru că El este Atotștiutor. Fericit este cel care aude și răspunde la glasul Lui (Luca 11:28), căci este una cu El. Fie ca Tatăl ceresc să te folosească mereu!
    De data aceasta, dacă împăratul nu ar permite descendenților lui Iacov să aducă jertfe Celui Atotputernic și i-ar opri cu forța, ar avea loc o intervenție a mâinii lui Dumnezeu asupra cailor, cămilelor, boilor și oilor sale, care ar urma să fie lovite de o ciumă foarte mare. Spunând aceasta, putem înțelege că împăratul egiptean a fost gata să folosească forța statului pentru a pune capăt acelei „tulburări”. Însă, bătălia a fost câștigată de Domnul!
    Astfel, cea de-a cincea orgie a fost împlinită. Să fie aceasta ca o solie pentru cei care nu ascultă de Cel Atotputernic, când îi avertizează despre ceea ce vor suferi pe vecie, dacă nu se convertesc? Propovăduirea noastră în timp și în afara timpului este despre Vestirea cea Bună: în Isus, e vindecare, izbăvire, iertarea păcatelor și mântuire deplină. Slujirea Noului Testament este una a vieții și a vieții îmbelșugate în Hristos.
    Cine aude Evanghelia și nu se convertește rămâne departe de Dumnezeu. Pentru acest om, lucrarea lui Isus pe Calvar nu are nicio valoare, deoarece rămâne în mâinile diavolului. Este ușor să ieși din stăpânirea împărăției întunericului, căci e de ajuns să urmezi doar ceea ce simți când intri în contact cu Cuvântul lui Dumnezeu, citind Biblia sau propovăduind-o. Avertismentele biblice despre viața de apoi sunt adevărate și oricine nu ține seama de ele va suferi pe vecie.
    Minunile pe care le vedem întâmplându-se în slujirea noastră servesc ca semne că lucrarea este a Domnului. Evanghelia nu este o religie, dar, ca și o comparație, să spunem că da. Atfel, Evanghelia este singura care, de fapt, alungă demonii, vindecă bolnavii și realizează semne minunate. Nu suntem într-o dispută religioasă, ci într-o acțiune în care adevăratul Dumnezeu aduce mărturie despre propovăduirea Cuvântului, pentru ca oamenii să fie mântuiți.
    Este trist să știi că, în fiecare zi, milioane de oameni mor fără Hristos și merg în cele veșnice pentru a suferi, când puteau ajunge în Rai pentru a se bucura de fericirea veșnică. Ce câștigă oamenii care răspândesc și trăiesc minciuna, iar asta îi include pe preoți, care nu propovăduiesc Adevărul oamenilor? Fiți atenți la Scripturi, pentru că ele conțin planul mântuirii pentru toată lumea. Dumnezeu l-a creat pe om pentru a trăi veșnic cu El! Aleluia!
    Inima lui Faraon tremura deja la fiecare nouă amenințare, dar mai erau încă multe de făcut până ca el să se smerească înaintea Celui Preaînalt și să lase poporul sfânt să plece. La fel se întâmplă cu mulți, în care, din păcate, nu există frică adevărată de Domnul. Suntem recunoscători că Dumnezeu ne iubește!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!