Mesajul zilei

01/07/2024 - NU ÎNGĂDUI SĂ FII ÎNȘELAT!

Moise a răspuns: „Am să ies de la tine şi am să mă rog Domnului. Mâine, muştele se vor depărta de la Faraon, de la slujitorii lui şi de la poporul lui. Dar să nu ne mai înşele Faraon, nevrând să lase pe popor să plece ca să aducă jertfe Domnului.”

Exod 8.29

Moise nu s-a rugat înaintea lui Faraon, dar a promis că va face acest lucru. Este timp pentru tot ce vom face; însă, trebuie să cerem îndrumare de la Cel Atotputernic. Într-o zi, apostolul Petru i-a asigurat pe slujbași că Învățătorul îi va plăti partea Lui. Cu toate acestea, când a intrat unde se afla Isus, a fost întrebat de El de la cine se percepeau taxele. Petru a spus: „De la străini”. Hristos a răspuns că aceștia erau scutiți, dar, pentru a nu face probleme, i-a cerut să plătească.
    Numai rugăciunea celor folosiți în lucrare ar face pe Dumnezeu să îndepărteze de la împăratul egiptean muștele care îl chinuiau atât pe el, cât și pe poporul său. Nu te grăbi niciodată să eliberezi un om care se află sub porunca Cerurilor, fiindcă rugăciunea ta poate nu va primi răspuns. De asemenea, nu te grăbi niciodată să dai iertare cuiva, pentru că, dacă a greșit, trebuie mustrat și, dacă se pocăiește, să fie iertat.
    Moise nu a fost nepoliticos sau necuviincios când i-a spus lui Faraon că nu mai îngăduie să fie înșelat. Când rezolvi o problemă cu cineva, tu și persoana respectivă sunteți pe picior de egalitate. Prin urmare, vorbește după Cuvântul Domnului. Însă, dacă cealaltă parte nu este corectă, procedează potrivit îndemnului pe care-l simți de la Dumnezeu. Într-adevăr, ești un slujitor și trebuie să vorbești potrivit învățăturii Celui Atotputernic.
    Este necesar să înțelegem că Dumnezeu ne tratează ca parteneri în realizarea lucrării Sale. Când El îți dă o misiune și tu o îndeplinești, fă cum ți se spune. Oricine se află sub îndrumarea sfântă are libertatea de a cere și de a primi călăuzirea din Ceruri și, cunoscând voia Tatălui, trebuie să vorbească și să facă ceea ce i s-a spus. Biblia spune că Dumnezeu nu este unul al confuziei; prin urmare, El nu ți-ar da o sarcină și nu ar folosi pe altcineva să-ți spună ce să faci. El este Atotștiutor!
    Potrivit cuvântului lui Moise, împăratul avea să petreacă noaptea cu acele muște, care aveau să fie îndepărtate abia a doua zi. Astfel, va ști că nu au fost trimise întâmplător, ci ca pedeapsă, și se vor depărta numai dacă Moise se va ruga. Nu vă depășiți misiunea ce o aveți în Numele Domnului, pentru că limita este dată de Scripturi. Nu adăugați și nici îndepărtați niciodată nimic din revelația care v-a fost dată, ci fiți fermi și hotărâți, făcând exact cum v-a poruncit Domnul.
    Dumnezeu este demn și trebuie să existe deminitate și la slujitorii Săi. Moise nu s-a închinat înaintea lui Faraon și nici nu i-a făcut voia pentru că era cel mai puternic din acea țară. La fel, trebuie să acționăm conform a ceea ce ni s-a spus, fără să spunem ce am dori să se întâmple sau să zică cineva. Maturitatea spirituală a celor care slujesc Celui Atotputernic nu vine cu timpul, ci cu frica de El.
    Cu ciuma muștelor, Domnul l-a făcut de rușine pe zeul numit Beelzebub, căruia egiptenii i-au atribuit capacitatea de a alunga muștele. Cu siguranță, preoții păgâni trebuie să fi implorat ajutor de la acest demon, dar nu s-a întâmplat nimic. Moise a spus că muștele se vor depărta a doua zi, și așa s-a întâmplat.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!