Mesajul zilei

30/06/2024 - RĂSPUNSUL LUI MOISE

Moise a răspuns: „Nu este deloc potrivit să facem aşa, căci am aduce Domnului, Dumnezeului nostru, jertfe care sunt o urâciune pentru egipteni. Şi dacă am aduce sub ochii lor jertfe care sunt o urâciune pentru egipteni, nu ne vor ucide ei oare cu pietre?

Exod 8.26

Ciuma muștelor l-a făcut pe Faraon să-și reevalueze hotărârea sfidătoare de a nu permite evreilor să plece în pustie pentru a aduce jertfe Domnului. Conducătorul acesta a simțit că, dacă asta s-ar întâmpla, evreii nu se vor mai întoarce. Trebuie să înțelegeți că este foarte important să știți dacă Dumnezeu este este implicat în lucrare, căci de este planul Său, nu va exista nicio modalitate de a o împiedica. Când copiii lui Israel au strigat și strigătul lor a ajuns la Cel Preaînalt, El a decis să-Și scoată poporul din Egipt.
    Împăratul le-a permis evreilor să plece să aducă jertfe lui Dumnezeu, cu condiția să nu se îndepărteze de acel ținut. Moise nu a acceptat această ofertă și, ca urmare, au fost trimise mai multe urgii, pentru ca lucrarea completă de eliberare să poată fi îndeplinită. Încetul cu încetul, Domnul a făcut ca Israelul să câștige teren în disputa cu potentatul egiptean. Astfel, avea să vină ziua în care evreii aveau să plece și să nu se mai întoarcă niciodată în robia celui rău, ceea ce simboliza ieșirea noastră din împărăția întunericului.
    Moise vorbește despre jertfele care sunt o urâciune pentru egipteni. Religiile nu au fost create întâmplător, ci prin lucrarea prințului întunericului, pentru a cauza confuzie omului să nu ajungă nicăieri. Numai Vestirea cea Bună a jertfei lui Isus pentru omenire dă posibilitatea oricui să se izbăvească de imperiul răului.
    Nu negociați niciodată ceea ce ați simțit că vine de la Dumnezeu; de vă purtați astfel, vă veți irosi șansa vieții. Revelația Celui Atotputernic este întotdeauna cea mai bună pentru voi în orice situație. Prin urmare, chiar dacă vine momentul în care „vânzătorul” sau „cumpărătorul” – în acest caz, simbolizat de diavol – vrea să vă aibă în mâini, nu dați atenție vorbelor sale. Fără îndoială, diavolul vrea să vă țină în strânsoarea sa. Îndurare!
    Faraon a simțit că fiii lui Iacov vor pleca atunci când vor aduce astfel de jertfe Domnului. Atunci, le-ar da voie numai dacă ar promite că nu se vor îndepărta prea mult, ceea ce nu a fost acceptat. Când un lucru este determinat de Cel Atotputernic, chiar dacă sunt lupte, se va împlini. Niciunul dintre planurile lui Dumnezeu nu va da greș, deoarece El Însuși, Cel Atotputernic, este la conducerea lucrării.
    Asta ar trebui să servească drept lecție pentru noi astăzi. Cel rău încearcă mereu să ne convingă să slujim lui Dumnezeu într-un mod rezonabil pentru societate, „fără exagerare”, cum spun oamenii. Diavolul știe că Tatăl ceresc nu negociază niciuna dintre poruncile Sale. Astfel, dacă acceptăm cererea cuiva în acest sens, vom nesocoti planul Celui Atotputernic. Domnul spune, în Cuvântul Său, că trebuie să ne bazăm pe Lege și mărturie; fără aceste două adevăruri, nu e lumină (Isaia 8,20). Rămâi mereu de partea Lui.
    Amintiți-vă de tânărul proroc care a părăsit Betelul pentru a proroci împotriva altarului construit de Ieroboam și a fost apoi ucis de un leu (1 Împăraților 13). Acest proroc a fost de acord să meargă la casa unui vechi proroc, în loc să se supună lui Dumnezeu și să-și continue călătoria, motiv pentru care a fost ucis de regele animalelor.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!